BIEFF: Online nézhető kísérleti filmek és tematikus beszélgetések
Vissza

BIEFF: Online nézhető kísérleti filmek és tematikus beszélgetések

Tízedik alkalommal szervezik meg a Kísérleti Filmek Nemzetközi Fesztiválját Bukarestben (BIEFF – Bucharest International Experimental Film Festival), a járványhelyzet miatt pedig ezúttal offline és online vetítésekkel egyaránt várják az érdeklődőket november 24. és 29. között.

A Szép új világ (Brave New World) nevet viselő idei kiadás programjába az év legbátrabb filmes kísérleteit válogatták be, amelyeket nem csupán a partnerségben lévő bukaresti művészeti galériákban, hanem a virtuális térnek köszönhetően az ország bármely pontján, otthonaikban is megtekinthetnek a filmkedvelők.

A vetítések mellett az érdeklődők audiovizuális kiállításokba, valamint élőben közvetített tematikus vitasorozatokba is bekapcsolódhatnak a fesztivál Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán, ahol a kortárs társadalom aktuális problémáiról ismerhetik meg rendezők, meghívott újságírók és szakemberek véleményét. A BIEFF célja olyan elmélkedésre és vitára alkalmas tér kialakítása, amely meghívja a nézőt a lehetséges jövő alternatíváinak elképzelésére.

A hét versenyszekcióból és további három speciális programból álló fesztivál a nagyhírű európai filmes rendezvényekkel együttműködve mutat be valódi filmtanulmányokat, ikonikus produkciókat, amelyek felfedik a filmnyelv korlátlan lehetőségeit, illetve a határon való átlépés módozatait a szépirodalom, a dokumentumfilm és a képzőművészet között.

Az esemény történetében először láthatók a filmek az ország egész területén a BIEFF online platformján – bieff.filmchief.com/hub –, ahol a kezdés időpontjától számított 48 órán át megtekinthetők az alkotások, valamint szintén a BIEFF weboldala biztosítja a jegy-, illetve bérletvásárlási lehetőséget is. Részletes program és további információk a fesztivál Facebook-oldalán – www.facebook.com/bieff.romania.


KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Oltásbizottság: több mint 300 ezren ...
A miniszterelnöknek is beadták a ...
Komoly műszaki gondok a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ