Bezárják a gyéresi és dési szeméttározót
Vissza

Bezárják a gyéresi és dési szeméttározót

A Kolozs Megyei Tanács meghirdette az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben (SEAP) az aranyosgyéresi és dési nem eu-konform hulladéktározók bezárására és a terület helyrehozatalára vonatkozó pályázatot.  A két hulladéktározó bezárására 9,7 millió lejt szánnak áfamentesen. A munkálatokat nyílt árverésen, részletekben adják ki a legalacsonyabb árat ajánló pályázónak. A tervek szerint a munkálatok elkezdésére vonatkozó utasítást már november 14-én kibocsáthatja a megyei tanács. A nyertes pályázónak legtöbb  12 hónap áll a rendelkezésére a munkálatok megvalósítására: ebből négy hónap a tervezés, és nyolc hónap a munkálatok elvégzésének határideje.

A tervezési dokumentációnak tartalmaznia kell földrajzi és helyrajzi tanulányokat, a szükséges engedélyeket, a műszaki tervet, a kivitelezés részleteit, az újragondolt Környezetvédelmi Egyezményt stb. A kivitelezési munkálatok során földréteggel fedik le a hulladéktározót, amit fűvel ültetnek be. Megoldják a vízelvezetéssel, az esővíz összegyűjtésével kapcsolatos gondokat.

A dési és az aranyosgyéresi hulladéktározó bezárására 2015-ben már meghirdettek egy versenytárgyalást, amelynek nyertese, a Geiger Transilvania KFT – Wilhelm Geiger GmbH, a megyei tanács véleménye szerint indokolatlanul 6,1 millió lej többletköltséget helyezett kilátásba, ezért a tanács felbontotta a szerződést, mivel nem volt hajlandó többet fizetni az eredeti díjszabáshoz képest. 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szexuális oktatás az iskolában? Csak ...
Hány felvételi helyet hirdet az USAMV?
Kiosztotta a kulturális és szociális ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Örökballagók
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Kedves végzősök!
  • Ballagás 2020 – otthon, lélekben ...