Betiltották az éjszakai faanyag-szállítást
Vissza

Betiltották az éjszakai faanyag-szállítást

Ma elfogadott kormányhatározat rendelkezik az erdőből származó faanyag-szállítás tiltásáról.
Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter rámutatott: az intézkedés kizárólag a kitermelőhelyekről induló szállítmányokra vonatkozik, a raktárak, kereskedelmi egységek között továbbra is megengedett a közutakon az éjszakai órákban a legálisan regisztrált faanyagok szállítása.

„Tavaly mintegy ötvenezer kísérőlevelet bocsátottak ki az éjszakai órákban a Sumal 2.0 faanyag-nyomonkövető rendszerben a kitermelő helyektől induló rakományokra. Az ilyen szállítmányoknál fokozott a gyanú, hogy illegálisan kitermelt fát tartalmaznak, ráadásul munkavédelmi szempontból is aggályos a teherautók éjszakai rakodása az erdőkben. A korlátozást ezért vezetjük be, és úgy fejlesztettük a Sumal 2.0 faanyag-nyomonkövető informatikai rendszert, hogy az éjszakai órákban ne lehessen kísérőlevelet kiállítani az ilyen szállítmányokra' - idézte a tárcavezetőt az RMDSZ sajtóközleménye.

A kormányhatározat értelmében a téli periódusban, októbertől márciusig 20 és 7 óra között, a nyári periódusban, áprilistól szeptemberig 22 és 6 óra között tiltják le a Sumal 2.0 faanyag-nyomonkövető rendszerben a szállítmányok kísérőleveleinek kiállítását.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Egyelőre nem terveznek megszorító ...
A jegybank 4,75 százalékra emelte az ...
Kiépült Bálványosváralja és Mikeháza ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ