Betano I. liga, felsőház, 10. forduló: „Vakációs” CFR-vereség
Vissza

Betano I. liga, felsőház, 10. forduló: „Vakációs” CFR-vereség

A Kolozsvári CFR 1907 bajnokcsapata 1–0-s vereséget szenvedett a fővárosi Nemzeti Arénában az FCSB-től a felsőház 10., utolsó fordulójában.

A már tét nélküli mérkőzésen a vasutasok gyakorlatilag csak egy félidőn át erőltették a gólrúgást, több helyzetet kihagytak (a horvát Damjan Djokovicsnak a 3. percben volt lehetősége, a 15-ben a francia Kevin Boli kapufát lőtt, majd a 23-ban Djokovics emelése elkerülte Andrei Vlad kapuját). A 28. percben a bukarestiek kapusa bravúrral hárított a francia-algériai Billel Omrani három méterről leadott lövésénél, majd az ezt követő szögletnél Valentin Costache fejesénél is remekelt. Az FCSB-től a portugál-francia Filipe Andrade Teixerának, a korábban a CFR-nél is megfordult Ioan Horának és Iulian Cristeának volt lehetősége a litván Giedrius Arlauskis kapujánál.

Fordulás után viszont Teixeira ollózásos eurogólja eldöntötte az összecsapást az 53. percben, három perccel korábban Hora felsőlécre lőtte a Iulian Călin (Ştefăneşti/Argeş megye) játékvezető által megítélt büntetőt. A meccs végéig még a brazil Junior Moraisnak és Romario Benzarnak volt gólszerzési lehetősége, de kimaradt. A hajrában még Omrani egyenlíthetett volna, de maradt az 1–0 (0–0) arányú végeredmény.

A magyar válogatott Lang Ádámot nem nevezték a találkozóra, a CFR-nél viszont debütált az élvonalban a saját nevelésű Cătălin Itu.

Dan Petrescu és Alin Minteuan csapata: Giedrius Arlauskis – Cristian Manea, Kevin Boli, Andrei Mureşan, Ionuţ Peteleu – Mate Males, Ovidiu Hoban (46. perc Thierry Moutinho), Damjan Djokovics – Valentin Costache (57. perc Claudiu Petrila), Billel Omrani, Alexandru Adrian Păun (76. perc Cătălin Itu).

Végeredmény: • FCSB–Kolozsvári CFR 1907 1–0 (gól: Filipe Andrade Teixeira – 53. perc; az 50. percben az FCSB játékosa, Ioan Hora kihagyott egy 11-est). A felsőház küzdelmeit a hétfő este végződött Gyurgyevói/Giurgiui Astra–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK összecsapás zárta. A sorrend: 1. KV. CFR 1907 50 PONT/10 MÉRKŐZÉS – MÁR BAJNOK, 2. FCSB 48/10, 3. Konstancai Viitorul 39/10, 4. Krajovai Universitatea Sportklub 36/10, 5. Astra 24/9, 6. Sepsi 20/9.

Az alsóházban még három forduló maradt hátra, a 12., hétközi játéknapot keddtől csütörtökig bonyolítják le.

A program (az összecsapásokat élőben közvetíti a Look Plus/Look Sport, a DigiSport és a Telekom Sport tévéadó), kedden: • Nagyszebeni AFC Hermannstadt–Botoşani-i FC (18.30-kor). Szerdán: • Călăraşi-i Dunărea–Chiajnai Concordia (18.30-kor) • Bukaresti Dinamó–Jászvásári/Iaşi-i Politechnika (21 órakor). Csütörtökön: • Medgyesi Gázmetán–Voluntari-i FC (20.30-kor).

Borítókép: A már bajnok vasutasok öleléssel kezdték az idény utolsó meccsét – FOTÓ: MEDIAFAX


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

3,8 százalékra nőtt az éves infláció
Január elseje után megkezdődik a ...
Bajnokok Ligája: két hely kiadó

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ