Beszüntették a sztrájkot a Bukaresti Közszállítási Vállalat alkalmazottai
Vissza

Beszüntették a sztrájkot a Bukaresti Közszállítási Vállalat alkalmazottai

A Bukaresti Közszállítási Vállalat (STB) alkalmazottai úgy döntöttek, felfüggesztik a sztrájkot és újra munkába állnak, miután öt napig le volt állva a fővárosban a tömegközlekedés.

Tekintettel arra, hogy ma már munkanap, és a főváros polgárait rendkívül hátrányosan érintené a további sztrájk, illetve, hogy hétfőn este megbeszélést folytattak a vállalat igazgatótanácsának tagjaival, akik megígérték, hogy figyelembe veszik a munkavállalók kívánságait az elkövetkező időszakban, úgy döntöttek: felfüggesztik a tiltakozó akciót és folytatják a munkát - jelentette be mai sajtóközleményében a szakszervezet.

Adrian Criţ, a STB vezérigazgatója arról számolt be, hogy ma reggel 7 órakor a vállalat járműveinek a 90 százaléka menetrend szerint közlekedett az útvonalakon.

„A fővárost megbénító ötnapos illegális tüntetések után az alkalmazottak megértették, hogy nem hagyhatják figyelmen kívül a törvényt és a bukaresti polgárokkal szembeni kötelezettségeiket” - hangsúlyozta a vezérigazgató.

A bukaresti közszállítási vállalat dolgozóinak egy része csütörtök reggel spontán beszüntette a munkát a szakszervezet felszólítására. A szakszervezeti képviselők azzal indokolták a lépést, hogy a vállalat vezetősége nem teljesítette béremelési követeléseiket. Az érdekvédelmi szervezet a vállalat vezérigazgatójának lemondását követelte.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ha látja Molnár Beátát, hívja a ...
Felerősödött a munkaerő-ingadozás, ...
Háborús sebek és történelmi helyek ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ