Beszterce-Naszód: újabb négyéves mandátum az RMDSZ megyei elnökének
Vissza

Beszterce-Naszód: újabb négyéves mandátum az RMDSZ megyei elnökének

Újraválasztotta Décsei Atillát az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetének élére április 14-én a megyei küldöttgyűlés. A Református Gyülekezeti Központban megtartott ülésen jelen volt 98, szavazati joggal rendelkező helyi elnök, önkormányzati képviselő, lelkipásztorok, civil szervezetek képviselői és küldött. 94 igen, 3 nem és 1 érvénytelen szavazattal újabb négy évig, immár harmadjára a megyei elnöki tisztséget Décsei Atilla tölti be.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Beszterce-Naszód megyei szervezetének szervezési és működési szabályzatának alapján az újonnan megválasztott megyei elnök Zoltán-Sipos Tímeát, a Besztercei MADISZ jelenlegi elnökét nevesítette a szervezet ügyvezető elnökének, akit egyöntetűen elfogadott a megyei küldöttgyűlés. Ezt követően az új ügyvezető elnök bemutatta az ügyvezető elnökség alelnökeit: Máthé István, önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnök, Toók Katalin, a Nőszervezet elnöke, Kocsis András, mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős ügyvezető alelnök, Székely Vilmos, pénzügyekért felelős ügyvezető alelnök, Müller Krisztina, kultúráért felelős ügyvezető alelnök, Kovács Zsolt, oktatásért felelős ügyvezető alelnök, Antal Attila, programokért és örökségvédelemért felelős ügyvezető alelnök, Aczél Sándor Péter, helyi vállalkozókért felelős ügyvezető alelnök, Bajzáth András, területfejlesztésért felelős ügyvezető alelnök, Máthé Lóránd-Sándor, ifjúságért és médiáért felelős ügyvezető alelnök és Parti János, helyi szervezetekért és egyházügyekért felelős ügyvezető alelnök.

            Décsei Atilla részletesen ismertette a jelenlévőkkel a 2014-2018-as mandátumának eredményeit, ezt követően bemutatta újabb négy éves programját a következő pontokban: a mi otthonunk, a mi akaratunk, amely a közös felelősségvállalásra, tevékenységre teszi a hangsúlyt, továbbá oktatás, egyházak, művelődés, nemzeti összefogás, kultúra megőrzés, mezőgazdaság és gazdasági kapcsolatok erősítése, ifjúság, egészségügy, helyzetfelmérés.

            A megyei küldöttgyűlésen jelen volt Horváth Anna önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnök és Benedek Zakariás, parlamenti képviselő. „Ezekben az időkben a megújulásra való képességre van szükség. Egy mozgalmas időszak után vagyunk, ez elmúlt bőséges félévben túl vagyunk a Minority Safe Pack európai polgári kezdeményezésen, valamint a magyarországi országgyűlési választásokon. Ennek a két kihívásnak a mérlegét megvonva elmondható, hogy jó munkát végeztünk és meg szeretném köszönni az Önök munkáját mindkét esetben” – fogalmazott Horváth Anna, majd hozzátette, „Európa szinten az RMDSZ kivette a részét ebből a munkából. Nem csak mi, hanem Európa szerte a kisebbségi szervezetek képviselői barátként fogadták az ügyvezető elnökség munkatársait és ők fogalmazták meg, hogy az RMDSZ nélkül, az erdélyi magyarság ilyen hozzáállása nélkül ezt a kezdeményezést nem lehetett volna sikerre vinni.” 

            Benedek Zakariás parlamenti képviselő többek között ismertette a parlament tevékenyégét. Véleménye szerint előbb az országnak gazdaságilag kellene megerősödnie, és ezután “önmagától jönne az önrendelkezés is.”

Z.-S. T.

(Borítókép: Décsei Atilla beszámolt eddigi tevékenységéről és ismertette új elképzeléseit. Fotó - Máthé Loránd)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

„Ha nem viszik el a gyerekeket ...
Rendezvényajánló
Ők a Zrínyi Ilona matekverseny ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ