Bemutatták a Kolozsvári CFR 1907 új edzőjét
Vissza

Bemutatták a Kolozsvári CFR 1907 új edzőjét

Edward Iordănescu személyében új edzője van a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapatnak, amelynek vezetősége (Iuliu Mureşan elnök és Bogdan Mara sportigazgató) szerdán mutatta be a szakvezetőt, aki három évre szóló szerződést írt alá a bajnokcsapattal.

A három nap múlva 40 éves Iordănescu eddig több élvonalbeli csapatot edzett, közöttük a Zsilvásárhelyi/Târgu Jiu-i Pandúrokat és a Gyurgyevói/Giurgiui Astrát, külföldön egy évig a CSZKA Szófiánál dolgozott.

Ezenkívül megfordult még másodedzőként az FCSB elődjénél, a Bukaresti Steauánál és a Vászlói/Vaslui-i FC-nél, de irányította egy ideig a Marosvásárhelyi ESE/ASA együttesét is.

Ő a nagyobbik fia annak az Anghel Iordănescunak, akinek irányítása alatt a román labdarúgó-válogatott az 1990-es években a legnagyobb sikereket érte el.

Edi Iordănescu segédjei Radu Alexandru másodedző, Bogdan Pârv kapusedző, Ioan Stelescu és Cristian Dragotă fizikai felkészítő és Francisc Marius elemző.

A CFR-nek azt követően kellett új edző után néznie, hogy a volt tréner, a korábban futballistaként sokáig a Chelsea-nél légióskodó Dan Petrescu Kínába szerződött, miután anyagilag visszautasíthatatlan ajánlatot kapott a Guizhou Hengfeng együttesétől.

Petrescu hat év szünet után vezette ismét bajnoki győzelemre a kolozsvári CFR-t, amely 2008, 2010 és 2012 után a klub történetének negyedik aranyérmét szerezte meg az idén, így a kolozsváriak fogják képviselni Romániát a Bajnokok Ligájában.

Fedőkép (balról jobbra): Bogdan Mara, Edward Iordănescu és Iuliu Mureşan – FOTÓ: WWW.CFR1907.RO


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Márciusi bakancslista: kastélytúra, ...
Zaklatás
Az új amerikai importvámok felére ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ