Bemutató a Reactorban
Vissza

Bemutató a Reactorban

A Dráma 5 – alkotói rezidensprogramja során született alkotások közül egyet visz színre a Reactor Alkotói és Kísérleti Egyesület, derül ki a független színházi társulás közleményéből. Alexandra Voivozeanu Detașat című szövegéből készült előadás Németországban dolgozó romániaiak átdolgozott történeteit mutatja be, a bemutató november elsején lesz.

„Az előadás a Dráma 5 – alkotói rezidensprogram alatt készült, amelynek során hat tehetséges szerző egy hónapon keresztül részt vehetett a Reactor által szervezett találkozókon. A programba beválasztott fiatalokat Alina Nelega drámaíró mentorálta , a vele való találkozások eredményeként hat új színházi szöveg született, amelyek mind aktuális problémákat tárgyalnak, de amelyek témája és megközelítése különböző” – áll a szervezők közleményében. A hat új darab közül ötöt felolvasószínház formájában ismerhettek meg az érdeklődők.

Alexandra Voivozeanu nyilatkozata szerint darabjának alapját a Németországban munkát vállaló románokkal készített interjúk adják, amelyeket a doktori kutatása alatt készített. – A kutatási eredményeimet szerettem volna egy, a nagyközönség számára elérhetőbb formába ültetni, így született meg a darab ötlete” – mondta a szerző.

Az előadást Cristian Ban rendezésében láthatja a közönség, aki egyben a produkció díszlettervezője is, szereplők: Alexandra Caras, Cătălin Filip, Lucia Mărneanu, grafika: Radu Bogdan.

A bemutatóra november elséjen, este 7 órakor kerül sor, a Reactor székhelyén (Petőfi Sándor/Dohány utca 4 szám).

(Borítókép: Jelenet a Detașat című előadásból. Fotó: Cătălin Grigoriu)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Sporthírek röviden
Svájc, ahol a vonat asztalán nem borul ...
Segítsünk Gál Antóniának!

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ