Bemutatja a Reactor társulata a Dráma 5 pályázat nyertes darabját
Vissza

Bemutatja a Reactor társulata a Dráma 5 pályázat nyertes darabját

Az idén februárban hatodik alkalommal meghirdetett Dráma 5 rezidensprogram nyertes darabjából készült produkciót mutatja be a kolozsvári Reactor Alkotói és Kísérleti Egyesület: a Mădălina Stoica szövege alapján Raul Coldea által rendezett Ale mele című produkció premier előtti előadását október 24-én, vasárnap, hivatalos bemutatóját pedig október 25-én, hétfő este nyolc órától láthatja a közönség.

A romániai drámaírás bővítését célzó Dráma 5 rezidensprogramba idén is olyan tapasztalt, illetve kezdő alkotók jelentkezését várták, akik szerettek volna szakmai körben, szakértők irányításával színdarabot írni. A legjobb öt pályázat szerzője július folyamán a rezidensprogram képzéseinek segítségével véglegesíthette a pályázatra beküldött szövegkönyv-tervezetét, ezek közül pedig a Reactor független színházi társulat idén Mădălina Stoica Ale mele című darabját választotta ki, hogy színpadra vigye. A Raul Coldea által rendezett előadásban Cătălin Filip, Raluca Mara, Alina Mișoc, Doru Taloș és Tavi Voina szerepel.

Az Ale mele a kényelem illúziójáról beszél, valamint azokról a dolgokról, amelyek annyira összekötnek bennünket, hogy végül már nem látjuk magunkat egész emberként. Mennyire nehéz továbbállnunk, amikor minden tökéletesnek tűnik? – olvasható a történetről a Reactor közleményében. „A darab két testvérről szól, akik szembe kell nézzenek édesanyjuk halálával, ezen belül pedig a történet érinti a gyermekkori traumák, az elszigeteltség, a társfüggőség és a kényszerű felnőtté válás témaköreit is. Ez a darab gyakorlatilag az intimitás története, amelyben arra a kérdésre próbáltam válaszolni, hogy »miért maradunk?« – fogalmazott darabjáról Mădălina Stoica.

A Raul Coldea által rendezett román nyelvű előadás díszlettervezője Alexandra Budianu, koreográfusa Sergiu Diță, rendezőasszisztensei Dominik Mario Iabloncic és Robert Kocsis. A társulat felhívja a közönség figyelmét, hogy a 100 perces, 16 éven aluliak számára nem ajánlott előadás „olyan jeleneteket tartalmaz, amelyek erős érzelmi hatást gyakorolhatnak a nézőre”. Részletek és további információk a www.reactor-cluj.com weboldalon, vagy Facebook-on – www.facebook.com/ReactorCluj.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iskolai Covid-tesztek „kilóra” ...
Továbbra is sok a fiatal munkanélküli
Bepereli Romániát az EB: nem korlátozta ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ