Bekuckózva, fotelből nézhetjük az előadásokat
Vissza

Bekuckózva, fotelből nézhetjük az előadásokat

Két – egy román és egy magyar nyelvű – előadással könnyíti az otthonülést a gyerekek és szüleik számára a Puck Bábszínház, közölte az intézmény, ezek a bábszínház YouTube-csatornáján érhetők el. Március 19-én, csütörtökön, illetve 21-én, szombaton, délelőtt 10–12, valamint délután 18–20 óra között a Palocsay Kisó Kata által rendezett Mimorózart (fotó) előadás látható. A produkció két művészzseni: Joan Miró képzőművész alkotásaiból és Wolfgang Amadeus Mozart zenéjéből született. Szöveg nélküli előadás, négy éven felüli korosztálynak szól, beleértve a felnőtt közönséget is. Március 20-án, illetve 22-én a román társulat előadását, a Pinoc¬chiót lehet, szintén délelőtti és délutáni órákban követni. A következő hetekben további előadások válnak elérhetővé. További online színházi és operaközvetítéseket is nézhetnek az érdeklődők.

(Borítókép: Mimorózart - a Puck Bábszínház előadása. Fotó: Puck Bábszínház)

A Puck Bábszínház előadásai az alábbi program szerint tekinthetők meg: hétfő, szerda, péntek, vasárnap 10–12 és 18–20 között a román társulat produkciói; kedd, csütörtök, szombat 10–12 és 18–20 között a magyar társulatéi. Kövessék a bábszínház YouTube-csatornáját a további közvetítéseket illetően.

Szigligeti Színház, Nagyvárad

A nagyváradi Szigligeti Színház sem hagyja színházi élmények nélkül közönségét: a Buborékok című előadás online közvetítésének sikerességére való tekintettel, az elkövetkező napokban újabb előadás-felvételeket tesznek közzé – közölték. A színház Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján március 16–22. között a következő előadásokat osztja meg a színház:

Nagyvárosi bujdosók – a Nagyvárad Táncegyüttes előadása, 2013, rendező: Novák Péter.

Biró Árpád Levente: Szent László csudatettei – a Lilliput Társulat előadása, 2015, rendező: Dió Zoltán.

Szíjártó Aletta: Az eset – a Szigligeti Társulat előadása, 2015, rendező: Sardar Tagirovsky.

Az előadás-felvételek a színházi kényszerszünet ideje alatt végig elérhetők maradnak.

Kolozsvári Román Opera

Az elmúlt évadok előadásaiból közvetít felvételeket a kolozsvári román opera is – írják közleményükben. Az intézmény honlapján – a www.operacluj.ro – március 20-ától lehet követni a különböző balett- és operaprodukciókat, a következő program szerint:

Március 20., 18 óra (minden közvetítés ettől az időponttól nézhető, és további 20 órán keresztül elérhető a weboldalon a felvétel) – Zorba (M- Theodorakis/L. Massine), 2017-es felvétel;

Március 24. – Donizetti: Szerelmi bájital (2018);

Március 27. – Verdi: Macbeth (2019);

Március 31. – Verdi: Traviata (2016);

Április 3. – Pillangókisasszony (2018);

Április 7. – Csajkovszkij: Hattyúk tava (2016);

Április 10. – Puccini: Turandot (2018);

Április 14. – Puccini: Bohémélet (2015);

Április 17. – Verdi: Requiem (2018);

Április 21. – Verdi: Rigoletto (2017).

Kolibri Színház


MobilMesék címmel online sorozatot indított a budapesti Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház. A színház művészei naponta egy-egy mesével, verssel, dallal jelentkeznek, hogy a koronavírus okozta kényszerszünet alatt se maradjanak a gyerekek színházi élmény nélkül.

A Kolibri tagjai saját otthonukban, mobiltelefonnal veszik fel a MobilMeséket, amelyeket a színház YouTube csatornáján és Facebook oldalán minden nap délután 3 órakor (romániai idő szerint 4 órakor) tesznek közzé.

Elsőként Novák János, a Kolibri igazgatója köszöntötte a nézőket és olvasott fel egy mesét, majd Tisza Bea mesélte el Az elvarázsolt békaporonty című tibeti népmesét.

A MobilMesék mellett a Kolibri időről időre legnépszerűbb előadásait is közzéteszi felvételről, a videókhoz kapcsolódóan pedig online drámapedagógiai foglalkozást is terveznek az iskolások számára.

További lehetőségek

A berlini filharmónia online digitális archívuma egy hónapon át mindenki számára ingyenessé tette teljes archívumát: https://www.digitalconcerthall.com/en/concerts.

Az Ariel Színház YouTube- csatornáján illetve Facebook- oldalán március 13-tól nyilvánosan elérhető a Tejkút című gyerekelőadás felvétele. Szerző: Király Kinga Júlia, Rendező: ifj. Király István.

Online mutatja be új filmjeit a Universal Pictures amerikai filmstúdió a koronavírus okozta szigorítások miatt. Elsőként pár közelmúltban megjelent filmjük lesz elérhető az iTunes és az Amazon felületén nagyjából egy amerikai mozijegy áráért. Így például A láthatatlan ember (The Invisible Man) és a Vadászat (The Hunt) már március 20-tól megtekinthető. A Trolls World Tour című vígjátékuk április 10-én, a tervezett mozibemutató napján lesz online elérhető.

 

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

CFR 1907: kiváló kezdés az Európa Liga ...
Minden megyében indít jelölteket az ...
Karcsisirató

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ