Barna (USR): Kérjük a kabinet azonnali lemondását – Dăncilă: Váltsanak le, ha tudnak!
Vissza

Barna (USR): Kérjük a kabinet azonnali lemondását – Dăncilă: Váltsanak le, ha tudnak!

A külföldi szavazókörzeteknél kialakult helyzet miatt a Dancilă-kabinetnek le kell mondani - jelentette ki vasárnap este Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke.

„Ami a diaszpórában történt, azt mutatja, hogy ennek a kormánynak mennie kell. Kérjük hivatalosan, formálisan és explicit módon a Dancilă-kabinet lemondását, amiért a 2014-es tapasztalat ellenére ismét ilyen szörnyű helyzetbe hozták a határon túl élő román állampolgárokat. Ez elfogadhatatlan. Ha ígéreteket akarunk tenni a győzelmi percekben, akkor az USR-PLUS Szövetség azt ígéri, hogy a külföldi románokat soha sem fogják gázzal lefújni, soha nem fogják őket semmibe venni, és ennek érdekében az elektronikus szavazás és a levélszavazás bevezetése - amelyre vonatkozóan az USR már benyújtott egy törvénytervezetet a parlamentbe - az USR-PLUS Szövetség prioritásai közé tartozik majd, amikor kormányra kerülünk” - mondta Dan Barna.

Az USR elnöke szerint a parlament elveszítette legitimitását, és a helyes módszer az előrehozott választások kiírása lenne.

„A mai voks azt mutatja, hogy Románia és a románok új, tisztességes és kompetens politikai osztályt akarnak. Nem fér kétség hozzá, hogy ennek a kormánynak mennie kell” - hangsúlyozta Barna, aki szerint ez két módon valósulhat meg: vagy lemond a kabinet, vagy bizalmatlansági indítvánnyal leváltják.

Nincs oka a lemondásra - jelentette ki vasárnap este Viorica Dăncilă kormányfő, leszögezve, mögötte állnak a román állampolgárok, akik bíznak ebben a kormányban. 

„Nincs okom lemondani, rengeteg olyan román állampolgár áll mögöttem, akik bíznak ebben a kormányban. (...) Most az EP-választásokon szavaztunk, nem a parlamenti választásokon. Ha valóban le akarják váltani a kormányt, nyújtsanak be bizalmatlansági indítványt” - jelentette ki a sajtó képviselőinek kérdésére a Szociáldemokrata Párt székhelyén tartózkodó Dăncilă.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Filmtettfeszt: díjátadó kézfogás és ...
Szexedukáció, utcai okoskönyvtár, ...
Nyári túrákon: Árnyas erdők, kék tó és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ