Bárhol hallgatható kortárs magyar irodalom
Vissza

Bárhol hallgatható kortárs magyar irodalom

Közös hangoskönyvvel jelentkezik a Volvo Autó Hungária, a Radnóti Színház és a Magvető Kiadó: a Kortárs Felbeszélések sorozatban 18 magyar író 27 novelláját olvassák fel a színház művészei, kiegészítve Nyáry Krisztián különleges kedvcsinálóival, amelyek térben és időben helyezik el a történeteket.

A Volvo által indított kezdeményezés célja, hogy a vezetés élménye biztonságos módon egészüljön ki inspiráló és elgondolkodtató irodalmi kalandokkal, de a hangoskönyvet nem csupán útközben, hanem otthonainkban, pihenéskor vagy egyéb tevékenységek során is hallgathatjuk. A sorozatban a kiadó és a színház által válogatott sokszínű, izgalmas, a kortárs magyar irodalmi világot reprezentáló novellákat a Radnóti színészei és vendégművészei keltik életre.

Többek között Bodor Ádám, Cserna-Szabó András, Dragomán György, Grecsó Krisztián, Harag Anita, Háy János, Krusovszky Dénes, Parti Nagy Lajos, Rakovszky Zsuzsa, Szabó T. Anna, Szaniszló Judit, Tóth Krisztina és Vida Gábor novellái is belekerültek a podcastbe, amelynek műsorvezetője Till Attila.

Kováts Adél, a Radnóti Színház igazgatója szerint, egy ilyen rendhagyó munkafolyamat olyan egy színház életében, mint a forgatás egy színészében. „Kirándulás, kitekintés, ami egészen más energiákat hoz be a megszokottak mellé, mindezt fokozza a jó érzés, hogy egy ilyen míves dologban vehetünk részt” – fűzte hozzá a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő.

„A Volvo törekszik arra, hogy ne csak a biztonságos és fenntartható utazásban legyen megbízható társ, hanem az ezzel járó, sokszor holtidőként megélt percek, órák lehető legélményszerűbb eltöltésében is. Ez hívta életre a Kortárs Felbeszéléseket, amellyel célunk kettős: egyfelől az utazás, a zsúfolt utakon araszolás idejének értékes tartalommal való megtöltése, másfelől a Volvo kulturális érzékenyítő aktivitásainak sorába illeszkedően a kortárs magyar novellák minél többekkel való megismertetése és megszerettetése” – fogalmazott a projekttel kapcsolatban Kozma Noémi, akinek vezetésével a podcast stratégiai tervezéséért és megvalósításáért felel a Mindshare ügynökség.

A Kortárs Felbeszélések sorozat elérhető a Spotify alkalmazásban, valamint az Apple és a Google Podcasten is.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Gulyás Gergely Kolozsváron: mindenkit ...
Öngyilkos lett egy ...
OLVASÓINK FIGYELMÉBE – ÜNNEPI ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ