Barangolás meseországban – Ingyenes gyereknapi rendezvénysorozattal készül a Puck Bábszínház
Vissza

Barangolás meseországban – Ingyenes gyereknapi rendezvénysorozattal készül a Puck Bábszínház

A család minden tagját megszólító ingyenes programsorozattal készül gyermeknapon, június elsején a kolozsvári Puck Bábszínház. A Barangolás meseországban (Hai-hui printre povești) a gyermekkor varázslatos világát ünnepli, a rendezvény középpontjába pedig a gyerekek alkotásai kerülnek – írják a szervezők.

Az esemény a nemzetközi gyermeknap alkalmából a kolozsvári Sétatérre, a Kaszinó Kulturális Központ térségébe várja az érdeklődőket szerdán. A résztvevők találkozhatnak bábtársulatokkal, lesznek műhelyfoglalkozások, sportesemények, különböző előadások és gyerekkoncertek is.

A Puck Bábszínház repertoárjából két előadást is meg lehet tekinteni: délelőtt tíztől a magyar tagozat Plüm-Plüm kalandjai című produkciója, míg este hattól a Vasilache és Mărioara a világ körül című román nyelvű előadás látható. Fellép az Octofun Academy, a Kolozsvári Gyermekpalota is műsorokkal készül, a Pillangó Emilia című vándorelőadással szórakoztatja a jelenlévőket a Magic Puppet Színház, a napot pedig a Rock Academy koncertje zárja a színpadon.

A szervezők az előadások mellett 10 és 19 óra között különböző programokkal és műhelyfoglalkozásokkal is várják a gyerekeket: a kicsiknek lehetősége adódik bábkészítésre, lesznek társasjátékok, sajtóműhely, interaktív zeneoktatás és meseolvasás is, de akár a szobrászat, a festészet, a kerámiafestés, a fotózás és a videózás vagy a ruhatervezés világába is belekóstolhatnak az érdeklődők. A programokat arcfestés és akadályverseny is színesíti, a gyerekek pedig a nap végén akár lemosható tetoválással is hazatérhetnek a meseországból.

A programsorozat a Facebook-eseményénél további információk böngészhetők és megtalálható a részletes program is.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Németh Zsolt: Tusványos a nemzeti ...
Esők is viharok váltják a kánikulát
A Fellegvár is a kolozsvári turisztikai ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ