Bajnokok Ligája: Újabb felvonásához érkezett a Barcelona–Chelsea párharc
Vissza

Bajnokok Ligája: Újabb felvonásához érkezett a Barcelona–Chelsea párharc

Szerdán zárul a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntője, a Bayern München továbbjutása szinte teljesen biztos az első meccsen elért 5–0-s sikere után, az FC Barcelona–Chelsea összecsapás azonban 1–1-ről indulva komoly izgalmakat ígér.

A katalán és a londoni csapat párharca a XXI. század egyik slágerpárosítása a BL-ben, ugyanis 2000 óta 13 alkalommal játszottak egymás ellen, s ötször kerültek szembe az egyenes kieséses szakaszban. A 2012-es elődöntőben a Chelsea, 2009-ben ugyancsak a négy között a Barcelona ünnepelhetett továbbjutást. A nyolcaddöntőben 2006-ban a katalánok, egy évvel korábban az angolok nyerték a párharcot, míg 2000-ben a nyolc között a Barcelona diadalmaskodott.A Barcelona a 2004–2005-ös idény óta sorozatban 13. alkalommal szerepel a nyolcaddöntőben, mindössze kétszer búcsúzott a sorozat ezen szakaszában, de mindkét alkalommal brit riválissal szemben: 2005-ben éppen a Chelsea, két évvel később pedig az FC Liverpool hajtotta végre a bravúrt.A statisztika a Barcelonának kedvez, ugyanis a katalánok 2013 szeptembere óta nem kaptak ki a Camp Nou Stadionban a BL-ben, ráadásul ezeken a meccseken 22 győzelmet és mindössze két döntetlent értek el. A katalán sztárcsapat története során 24 olyan párharcot játszott a nemzetközi kupaporondon, amelynek első mérkőzésén idegenben döntetlent ért el, ezek közül végül 19-et nyert meg. Idegenbeli 1–1 után még ennél is jobb, 11/9 a mutatója.A Chelsea is „mutatós” számokkal készülhet az összecsapásra, ugyanis több mint tizenkét éve nem kapott ki Spanyolországban, legutóbb 2005. november 1-jén még egy Real Betis Sevilla elleni csoportmérkőzésen maradt alul. A spanyol riválisokkal szemben is imponáló mutatója, utóbbi 21 mérkőzéséből csak kettőt veszített el.A Chelsea története során hat olyan európai kupapárharcot vívott, amelyet hazai döntetlennel kezdett, ezek közül végül négyet nyert meg összesítésben.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók (a mérkőzések 21.45 órakor kezdődnek): • Besiktas Isztambul (török)–Bayern München (német) – az első mérkőzés eredménye: 0–5; élőben közvetíti a Look tv • FC Barcelona (spanyol)–Chelsea (angol) – 1–1; Look Plus és Telekom Sport1.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Győztek a kolozsvári fiúk! Megnyerte az ...
Pedro Almodóvar legújabb filmjét ...
Kitartó havazással beköszöntött a tél ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ