BAJNOK A KOLOZSVÁRI CFR 1907!
Vissza

BAJNOK A KOLOZSVÁRI CFR 1907!

Megnyerte a bajnokságot a labdarúgó Betano I. liga felsőházi rájátszásának utolsó fordulójában a kolozsvári csapat: 1–0-ra győzte le a korábbi bajnokot, a Gheorghe Hagi edzette Konstancai Viitorul együttesét.

Ezzel a Kolozsvári CFR 1907 a negyedik bajnoki címét hódította el: utoljára 6 évvel ezelőtt volt még bajnok, az első bajnoki címet pedig 10 évvel ezelőtt nyerte el (bajnoki címet ért el 2008-ban, 2010-ben, 2012-ben és most, 2018-ben). Az edző, Dan Petrescu pedig második bajnoki cím nyertese, 2009-ben nyert korábban, az Urziceni-i Unirea csapatával.A fellegvári stadion megtelt pünkösd vasárnapján, több mint 18 ezer néző drukkolt a vasutascsapatnak. A találkozót a bukaresti Alexandru Tudor vezette.A vasutasok 1–0 (1–0) arányban nyertek, a gólt Damjan Djokovics fejelte a 43. percben, a labdát Ciprian Deac ívelte be szabadrúgásból. A mérkőzésre rányomta bélyegét a tét, kevés tiszta gólhelyzet alakult ki a két kapu előtt. A két legnagyobb lehetőség Abdel Omrani (3. perc), illetve Cristian Ganea (16. perc) kísérleténél maradt ki.

A bajnoki címet elért együttes: Giedrius Arlauskis – Cristian Manea, Paulo Vínicius, Andrei Mureşan, Mario Camora (csapatkapitány) – Cătălin Bordeianu (36. perc Damjan Djokovics), Ovidiu Hoban,  Juan Emmanuel Cúlio – Billel Omrani, George Ţucudean (82. perc Sebastian Árpád Mailat), Ciprian Deac (91. Laurenţiu Rus); a keret tagja volt még:  Cosmin Vâtcă, Srdjan Luchin, Alexandru Ioniţă II., Valentin Costache;  vezetőedző Dan Petrescu.A Betano I. liga rájátszásában, a felsőház 10., utolsó fordulójában az FCSB is 1–0 (1–0) arányban legyűrte a Gyurgyevói/Giurgiui Astrát, ám  a kolozsváraik sikere miatt mindez csak ezüstérmet ér, a CFR 1907 megőrizte egypontos előnyét a táblázat élén. A Nemzeti Arénában lejátszott mérkőzésen Harlem Eddy Gnohere szerezte a gólt a 30. percben.

A bajnoki pódium harmadik helyére a Krajovai Universitatea SK állhat, amely 2–1 (2–1) arányban nyert az utolsó mérkőzésen a Jászvásári/Iaşi-i Politechnika MSC otthonában. A gólokon Alexandru Mateiu (28. perc) és Alexandru Băluţă (35. perc), illetve Luwagga William Kizito (16. perc) osztozott.

A felsőház végeredménye: 1. KV. CFR 1907 50 PONT, 2. FCSB 49, 3. Krajova 38, 4. Viitorul 35, 5. Astra 33, 6. Jászvásár 24.

A kolozsváriak a Bajnokok Ligája selejtezőjében játszanak majd, a második körben kapcsolódnak a sorozatba.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A kárpátaljai magyar képviselőjelöltek ...
Dăncilă nem bízik Kövesiben
Az első ember 50 éve lépett a Holdra

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ