Azt kérik Iohannis elnöktől, hirdesse ki az alternatív szállítást szabályozó törvényt
Vissza

Azt kérik Iohannis elnöktől, hirdesse ki az alternatív szállítást szabályozó törvényt

Az Alternatív Szállítók Szakmai Egyesülete (APTA) azt kéri Klaus Iohannistól, hogy sürgősen hirdesse ki az alternatív szállítást szabályozó törvényt.
„Egyesületünk teljes mértékben cáfolja a Romániai Engedélyezett Fuvarozók és Szállítók Szövetsége (COTAR) által önnek címzett nyílt levélben foglaltakat. Azt gondoljuk, hogy nyilatkozatukat nyomásgyakorlásnak szánták, hogy ne hirdessenek ki egy olyan törvényt, amelyet az ügyfelek milliói és ezen a téren tevékenykedő vállalatok ezrei több mint négy éve várnak"- írja az APTA által Románia elnökének küldött nyílt levélben.

A levélben az APTA azon véleményének ad hangot, hogy a COTAR mindig is ellenezte a piaci versenyt.

Az APTA nyílt levele arra kéri az államfőt, hogy alaposan mérlegelje, milyen döntést hoz.

A maga során a COTAR azt kérte szerdán Klaus Iohannis államfőtől, hogy ne hirdesse ki az alternatív szállítást szabályozó törvényt.

A képviselőház kedden fogadta el a 2019/49-es sürgősségi kormányrendelet jóváhagyásáról szóló törvénytervezetet az autóval rendelkező gépkocsivezetők által folytatott, digitális platformon keresztül történő alternatív szállítási tevékenységekről.

Azon magán- és jogi személyeknek, akik az említett rendelkezések hatálya alá tartozó tevékenységeket végeznek, 2020. február 1-jéig kell alkalmazkodniuk a jogszabály előírásaihoz.

EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kormányfő: a szabadban kocogóknak nem ...
Megőrizte veretlenségét a Kolozsvári ...
Úzvölgyi katonatemető - Több százan ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ