Az USR két éven belül Románia második politikai ereje akar lenni
Vissza

Az USR két éven belül Románia második politikai ereje akar lenni

Nicuşor Dan, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke pénteken úgy nyilatkozott, alakulata két éven belül az ország második politikai ereje akar lenni, hogy eséllyel szálljon versenybe a polgármesteri székekért, jó eredményt érjen el a 2020-as parlamenti választásokon, s kormányfőt javasolhasson.

Dan erről alakulata első, kolozsvári kongresszusán beszélt, leszögezve egyúttal, hogy ezentúl sem kötnek kompromisszumokat.

„Az USR azoknak az embereknek az álma, akik még nem politizáltak, az az álmuk, hogy egy adott ponton a politikában lesz egy szövetségnyi ember, amely a közjóért megy oda, nem azért, hogy előrébb lépjen a társadalmi ranglétrán. Az USR egy beteljesült álom, jelenleg Románia harmadik politikai ereje. Amikor beteljesül az álom, kezdődik a felelősség, az USR olyan párt, amelyik betartja adott szavát. (…) Az USR két éven belül Románia második politikai ereje akar lenni, hogy 2020 tavaszán eséllyel szálljon versenybe a nagyvárosok polgármesteri székéért, s a 2020-as parlamenti választásokon olyan eredményt érjen el, ami lehetővé teszi számára, hogy kormányfőt javasoljon. Az USR mindezt úgy akarja megvalósítani, hogy továbbra sem köt kompromisszumokat” – szögezte le a pártelnök.

Az USR kongresszusa május 12–14. között zajlik Kolozsváron. A pártelnöki székre négyen pályáznak: Nicușor Dan jelenlegi pártelnök, illetve Emanuel Ungureanu, Șerban Marinescu és Cornelia-Florina German.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Európa Liga: Trófeával búcsúztatná ...
Erdélyben tájékozódott a magyarság ...
VIDEÓINTERJÚ - Ketten a kerékpáros ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Nehéz lesz orvosként dolgozni műszaki ...
  • Import problémák
  • Dán krimik és új szépirodalom magyarul ...
  • Látszólag
  • Killyéni-emlékverseny: nagy harc ...