Az új PSD-s miniszterek: Felix Stroe, Paul Stănescu és Marius Nica
Vissza

Az új PSD-s miniszterek: Felix Stroe, Paul Stănescu és Marius Nica

A Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetősége ma döntött a Tudos-kormány új minisztereiről: a közlekedési tárcát Felix Stroe, az európai alapokért felelős minisztériumot Marius Nica veszi át, Paul Stănescu pedig kormányfőhelyettes és fejlesztési miniszter lesz.

Felix Stroe 1955. december 25-én született a Buzău megyei Valea Teancului településen. A konstancai tengerészeti akadémián tanult, majd a felső szintű katonai tanulmányokat folytatott és parancsnoki kiképzésen vett részt Bukarestben. 1978. és 1991. között a haditengerészet aktív tisztje volt. 2000. és 2003. között Konstanca alpolgármesteri tisztségét töltötte be.

Marius Nica 36 éves, és a Ponta-kormány idején is ő vezette az európai uniós alapokért felelős tárcát. Rovana Plumb PSD-alelnök árnyékában nőtt fel. 2003-ban végzett a nemzeti hírszerzési akadémia újságírói, kommunikáció és viselkedési pszicho-szociológia szakán, majd 2008-tól a védelmi tárcánál tisztként dolgozott.

Paul Stănescu szenátor 60 éves. 1982-ben végzett a krajovai agrártudományi egyetemen, és 2008-ig szakterületén dolgozott. 2008-ban megválasztották az Olt megyei önkormányzat elnökévé, 2012-ben pedig újraválasztották. 2010 óta a PSD Olt megyei szervezetének elnöke, 2013-ban pedig megválasztották az alakulat alelnökévé. Az egyik legbefolyásosabb vidéki vezetőként tartják számon. 2016-ban nyert szenátori mandátumot.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Időutazás a Transylvania Barokk ...
Zene és festészet szimbiózisa Zoltán ...
Európában közeleg, mégis messze az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ