Az új könyvekről biztosan nem kell lemondanunk a járvány miatt
Vissza

Az új könyvekről biztosan nem kell lemondanunk a járvány miatt

A könyvbemutatók és a különféle kulturális események mellett a közönséggel, olvasótáborokkal való kapcsolattartás is az online térbe szorult, így a szerzőházaspár, a kolozsvári születésű Szabó T. Anna és a marosvásárhelyi születésű Dragomán György is Facebookon jelentette be új köteteinek megjelenését.

„Kitörő örömmel jelentem, a Főzőskönyv Mikulásra megjelenik! Nagyon örülök ennek a játékos és kicsit retro borítónak, elkél a nosztalgia ezekben a nehéz időkben. Hinnünk kell abban, hogy fogunk még terített asztal mellett önfeledten enni és beszélgetni” – ezzel a gondolattal jelentette be új könyvének megjelenését Facebook-oldalán Dragomán György.

A Főzőskönyv „praktikus és roppant élvezetes társ a konyhában a reggelitől az ebéden át a vacsorákig, és közben mindenféle hasznos és haszontalan dolgot is megtanulhatunk a lezajló folyamatokról” – olvasható a könyv fülszövegében. A főzős-evős történetek és receptek gyűjteményének szerzőjét a leírás szenvedélyes íróként és szakácsként, régi és új ételek őrzőjeként és megalkotójaként, receptek lelkes egyszerűsítőjeként jellemzi.

Az író a recepteket hol családi történetekbe ágyazza, hol pedig vicces vagy épp komoly novellákkal fűszerezi. A borító nyomdába küldését követően így írt az érzésről Dragomán: „Szerzői oldalról ez a könyvkészítés utolsó állomása, megkapni a védő borítót, ellenőrizni, hogy minden rendben van-e vele, aztán gondolatban behajtani a füleket, rápróbálni a könyvre, elképzelni, hogy áll rajta ez a ruha, milyen lesz majd körbeforgatni, milyen feltenni a polcra, hogy mutat majd a többi testvére mellett.”

„Eksztatikus öröm, hogy ez a könyv kész lett, tele vadonatúj novellákkal - és ráadásul a borítója is ilyen gyönyörű! A kötet a Törésteszt párja és folytatása, de szerintem még érzékibb és szenvedélyesebb, csupa zene és vágyakozás” – jelentette be nemrég szintén Facebook-oldalán Szabadulógyakorlat című kötetének megjelenését Szabó T. Anna költő, író. A könyv borítóján Szilágyi Lenke fotója látható, amelyet maga a szerző választott a könyvhöz.

„Ez a szerelem és a halál könyve: Szabó T. Anna harmadik novelláskötetében testről és lélekről, sóvárgásról és rajongásról, örömről és hiányról beszél, az emberben lakó gyönyörű és iszonyú erőkről, arról, hogyan engedjük el vagy zabolázzuk meg a vágyainkat. A történetek hullámzása, intenzitása és lecsendesedő pillanatai úgy hatnak ránk, mintha zenét hallgatnánk. A Szabadulógyakorlat olyan titkokat tár fel az identitásról és a kapcsolatokról, amelyeket - bár talán még nem vettük észre - minden ember ismer” – olvasható a könyv fülszövegében.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iktatta jelöltségét Kelemen Hunor egy ...
Új légitársasággal Kolozsvárról ...
Több mint húsz hektáron égett le egy ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ