Az RMDSZ segítségét kéri a PSD
Vissza

Az RMDSZ segítségét kéri a PSD

A Szociáldemokrata Párt (PSD) azt kéri az RMDSZ-től, ne egyezzen bele a kormánykoalíciós partnereinek a gyermekpénzemelés elhalasztására vonatkozó szándékával.

„A PSD azt kéri az RMDSZ-től, ne támogassa a gyermekpénzzel kapcsolatos alkotmányellenes javaslatokat, és összpontosítson a hatályos törvények gyakorlatba ültetésére" - fogalmaz mai közleményében a politikai alakulat.

Hozzáteszik: az RMDSZ-nek szembe kellene szegülnie a PNL és az USR PLUS-nak az idén júliustól esedékes gyermekpénzemelés elhalasztására vonatkozó szándékával, és harcolnia kellene az érvényben levő törvények és a kormánypártok által a választási kampányban tett ígéretek betartásáért.

Hétfő este Kelemen Hunor kijelentette: javaslatot tett a koalíciós egyeztetésen a család jövedelme függvényében differenciált gyermeknevelési támogatás bevezetésére.

Ennek kapcsán a PSD leszögezi, az alkotmánybíróság 2006/277-es döntésében alaptörvénybe ütközőnek ítélte a gyermekpénz differenciált odaítélését. Ugyanakkor az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) elnöke, Asztalos Csaba is hangsúlyozta korábban, hogy egy ilyen intézkedés diszkriminatív lenne, az alkotmány ugyanis egyetlen feltételhez, a gyermekkorúsághoz köti a gyermekpénz odaítélését.

A képviselőház munkaügyi bizottsága a szenátustól érkezett formában fogadta el kedden a 2020/123-as sürgősségi kormányrendeletet jóváhagyó tervezetet. Ennek értelmében legközelebb 2022. január elsejétől nő a gyermekpénz, az infláció mértékének megfelelően.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Alacsony az átoltottság, nehéz behozni ...
Kezdődhet októbertől a vakcinalottó
Szenátus: januártól nőjön a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • Toleranciagyakorlás
  • Tasnádi Szilárd: szigorítások ...