Az EMNP szerint a kormány ellehetetleníti gazdaságilag Erdélyt
Vissza

Az EMNP szerint a kormány ellehetetleníti gazdaságilag Erdélyt

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szerint a kormány ellehetetleníti gazdaságilag és infrastrukturálisan Erdélyt - jelentette ki ma Szilágyi Zsolt, az EMNP elnöke.

A párt közleménye szerint egy nagyváradi sajtótájékoztatón Szilágyi elmondta: a héten beiktatott új kormány nem lesz hosszabb életű, mint amilyen az előző kettő volt. Szerinte az új kabinetben régi arcok vannak, a miniszterelnök személye ugyan változott, de a kormány tényleges vezetője ugyancsak Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Szilágyi Zsolt szerint az RMDSZ újra biankó csekket adott a kormánynak azzal, hogy  "feltételek nélkül" támogatta a beiktatását. Szilágyi Zsolt szerint feltételekhez kellett volna kötni a kabinet támogatását.

Zatykó Gyula, az EMNP országos alelnöke szerint a kormányprogram legnagyobb vesztese Erdély, miközben épp ez a régió az ország gazdasági motorja. "A Bors és Brassó közötti észak-erdélyi autópályának nyoma sincs, ami súlyosan veszélyezteti az erdélyi befektetések sikerét. Jól látható, hogy a jelentősebb erdélyi városokat ki akarják hagyni az autópályák hálózatából" - mondta Zatykó Gyula, aki szerint elmondható, hogy az új kormány is magára hagyta Erdélyt.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Győztek a kolozsvári fiúk! Megnyerte az ...
Pedro Almodóvar legújabb filmjét ...
Kitartó havazással beköszöntött a tél ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ