Az apáca vezette a romániai jegyeladási listát a hétvégén
Vissza

Az apáca vezette a romániai jegyeladási listát a hétvégén

A Romániában forgatott Az apáca / The Nun című amerikai horrorfilmre váltottak jegyet a legtöbben ezen a hétvégén itthon, a film a bemutató hétvégéjén 1 811 798,53 lejes bevételt hozott a mozipénztáraknál.

A Demian Bichir, Taissa Farmiga és Jonas Bloquet főszereplésével készült, a Démonok között/ The Conjuring sorozatba tartozó amerikai misztikus horror-thriller egy fiatal apáca, egy ördögűző és egy idegenvezető történetét mutatja be, akiknek sötét titokkal kell szembenézniük egy erdélyi kolostorban, 1952-ben.

Az Abert Hughes rendezte Alfa / Alpha a román box office második helyére csúszott vissza, a harmadik hétvégéjén 324 502 lejt hozott a kasszáknál. A történet húszezer évet repít vissza a történelemben, amikor az élet bizonytalan volt és átmeneti. Az ősember törzsekben élt, vadászott, tüzet rakott, és az égiekben bízott. Keda fiatal még. Először indul a törzs férfijaival vadászatra, ám egy bölény fölökleli, és egy szakadékba taszítja: társai azt hiszik, meghalt, és magára hagyják. De ő él és élni akar. Az ellenséges világban, a vadonon keresztül elindul hazafelé. Út közben társa is akad: egy sebesült farkas szegődik mellé. A két fáradt, beteg, kiszolgáltatott lény különös barátságot köt, és egyre jobban ragaszkodnak egymáshoz. Ilyen nem történt még az emberiség történetében. De ettől kezdve nagyon sokszor előfordul majd - az ember rátalált a legjobb barátjára – fogalmaz a forgalmazó.

Egy helyezéssel feljebb került a toplistán A kém, aki dobott engem / The Spy Who Dumped Me, Susanna Fogel, Mila Kunis és Justin Theroux főszereplésével, így most a 188 370,67 lejes bevételével harmadik helyen áll – derül ki a cinemagia.ro adataiból.

Egy helyezéssel lejjebb került, így most 165 882,69 lejes hétvégi bevétellel negyedik helyen áll a Meg – Az őscápa / The Meg. A film története röviden: amikor az Amerikai Haditengerészet különleges búvárja, Jonas Taylor (Jason Statham) egy balul sikerült bevetés után azt állítja, hogy a társai azért haltak meg mind, mert a tenger mélyén egy réges-rég kihalt őscápa támadt rájuk, senki nem hisz neki, és leszerelik. Ő viszont nem tud szabadulni az esettől: kutat, olvas tanul, szeretné megérteni, hogy mi történt vele – arra készül, hogy egyszer visszatér a mélybe, és szembenéz a társai gyilkosával. Végül egy tudományos expedíció tagjaként le is merül a Mariana árokba, ismét találkozik régi ellenfelével, és az újra támad. De ezúttal még nagyobb baj történik: párharcuk közben a fenevad keresztüljut azon a tengeri sávon, amely eddig a mélyben tartotta, és most a világ tengereit járva rettenetes pusztításba kezd. Taylor felelősnek érzi magát a katasztrófáért, és megpróbálja legyőzni egyre erősödő félelmét: tudja, hogy neki kell legyőznie a megalodont.

A Christopher McQuarrie rendezte Mission: Impossible – Utóhatás / Mission: Impossible. Fallout egy hellyel feljebb került, így a bevételi toplista ötödik helyén áll a Tom Cruise főszereplésével készült akció-thriller. Péntektől vasárnapig 151 035,92 lejt költöttek nézői a romániai kasszáknál. A nagysikerű akció-thriller sorozat legújabb részében Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapat (Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames) néhány ismerős szövetségessel (Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan) együtt fut versenyt az idővel egy balul elsült küldetés után.

A tízes toplista további helyezettjei a következők: Genndy Tartakovsky animációs filmje, a Hotel Transylvania 3: Szörnyen rémes vakáció / Hotel Transylvania 3: A Monster Vacation (143 754 lej), a Norm, az északi 2 / Norm of the North 2: Keys to the Kingdom című animációs film Tim Maltby rendezésében (74 714,74 lej), a Hihetetlen család 2 / Incredibles 2 című animációs film Brad Bird rendezésében(73 001 lej), Az ismeretlen rém / Slender Man Sylvain White rendezésében (72 080 lej), illetve Aaron Horvath és Peter Rida Michail ifjúsági filmje, a Tini titánok, gyerünk a moziba! / Teen Titans Go! To the Movies, amely ezen a hétvégén 64 320,65 lejt hozott a kasszáknál.


EZ ÉRDEKELHETI
ÉLETMÓD ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Román nacionalisták közel százfős ...
Boc: továbbra is támogatjuk a város ...
Miből lett az élet?

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ