Autószervizeket ellenőrzött a munkaügy
Vissza

Autószervizeket ellenőrzött a munkaügy

Másfél tucatnyi autószervizt vizsgált meg Kolozs megyében a Területi Munkaügyi Felügyelőség egy héttel ezelőtt, pénteken és szombaton. Egyetlen bírságot róttak ki 1500 lej értékben.

A munkaügyi felügyelők azt vizsgálták, hogy foglalkoztatnak-e feketemunkásokat, illetve törvénytelenül gyermekeket és fiatalokat a cégek, betartják-e a munkavédelmi és munkaegészségügyi előírásokat. A felügyelők tudatosítani igyekeztek a munkáltatókban és az alkalmazottakban a munkavédelmi előírások tiszteletben tartásának fontosságát és szükségességét, valamint az autószervizekre jellemző szakmai kockázatok csökkentésének jelentőségét, mint például az azonos szinten elesés csúszás miatt, magas hőmérsékleti hatások, mérgezések, áramütés, égés, vágás stb.

Kolozs megyében 18 autószervizt ellenőriztek október 19-20-án, egy pénzbírságot róttak ki 1500 lej értékben egy munkáltatóra, aki nem tudta felmutatni az alkalmazottai munkaidejét összefoglaló pontos nyilvántartást. Emellett az ellenőrzések során olyan rendellenességeket tapasztaltak, mint például: az alkalmazottak kollektív jelenléti íveinek hiánya, a bérek kifizetését igazoló okmányok hiánya. Ezek esetében elrendelték az okmányok pótlását záros határidőn belül.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Dévai kórház: 14 napig nem megy be, és ...
Elkezdődött a maszkgyártás Romániában: ...
Ablakomból a világ – küldjetek ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ