Aurescu: megállapodás-tervezetet kértem a magyar gazdasági programról
Vissza

Aurescu: megállapodás-tervezetet kértem a magyar gazdasági programról

Az Agerpres hírügynökségnek adott interjújában Bogdan Aurescu külügyminiszter kijelentette: Magyarország által Romániában lebonyolított gazdasági programjaira vonatkozó megállapodási tervezetet kért a magyar kollégájától.
A román diplomácia vezetője említést tett Szijjártó Péter magyar külügyminiszterrel tartott bukaresti találkozójáról, felidézve, hogy a román fél a „Magyarországgal való reális partneri viszonyt” óhajtja megteremteni, ugyanakkor azt szeretné, hogy a magyar fél kilépjen a „provokáció logikájából” a Romániával való viszonya tekintetében.

Aurescu beszélt a Magyarország által Románia területén lebonyolított gazdasági programjáról is, kijelentve: határozottan kérte, hogy a felek kétoldalú megállapodást írjanak alá ennek megvalósításáról.

„A megállapodás a következő alapelveket kell hogy tartalmazza: a román hatóságok bevonását, az átlátható és hátrányos megkülönböztetést nélkülöző jelleget, valamint azt, hogy a versenyre és állami támogatásokra vonatkozó romániai és uniós jogszabályok figyelembevételével valósuljanak meg” - jelentette ki a román külügyminiszter.

Aurescu beszámolója szerint kérte magyar hivatali kollégáját egy olyan megállapodási tervezet kidolgozására, amely tiszteletben tartja a felsorolt szempontokat, és lehetővé teszi a tárgyalások megkezdését.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Puskás, a musical – előbemutató ...
A parlementbe hívták Ludovic Orban ...
Tenisztorna a cseh fővárosban

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ