Augusztus 9-ig meleg idő várható
Vissza

Augusztus 9-ig meleg idő várható

Elsősorban melegre, de helyenként kánikulára és záporokra is számítani kell a következő két hétben - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfői előrejelzéséből.

Erdélyben felmelegedik az idő, július 29-én és 30-án 31 fok lesz a nappali maximális hőmérséklet. Július 31-én, augusztus elsején kissé lehűl a levegő, majd augusztus 3-4-én 29 fok körül alakul a nappali maximum. Ezt követően a következő hét végéig napközben 28 fok körüli hőmérsékletre lehet számítani. Az éjszakai hőértékek 14-16 fok körül alakulnak július 31-éig, majd kissé csökkennek, augusztus másodikán átlagosan 11 fok lesz hajnalban, majd ismét néhány fokot növekednek. Záporokra, zivatarokra július 30-a és augusztus elseje, illetve augusztus 4-e és 8-a között kell számítani.

A hegyvidéken ezen a héten 17-20 fok körül alakul a nappali hőmérséklet, július 29-én és 30-án ez 22 fok is lehet. Az éjszakai átlagértékek ebben az időszakban 9 és 13 fok között váltakoznak. A második hét során 19-20 Celsius-fok lesz nappal, 8-10 fok éjszakánként. A következő két hétben mindvégig fennáll a záporok, zivatarok kialakulása hegyvidéken, leginkább július 27-28-án, illetve július 30-án és augusztus elsején.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iohannis: a változás hullámának a ...
„Mi döntjük el, katasztrófa- vagy ...
Októbertől kötelező az egészségügyi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ