Augusztus 10. - Dulakodás a kormány épülete előtt. Mit mond Iohannis?
Vissza

Augusztus 10. - Dulakodás a kormány épülete előtt. Mit mond Iohannis?

Kisebb lökdösődéssel, hangoskodással és csendőri intézkedéssel kezdődött ma a diaszpóra bukaresti tüntetése.

A tavalyi kormányellenes tüntetés kapcsán szervezett mai fővárosi megmozdulás a tüntetők közötti veszekedéssel kezdődött: egyikük, Cristian Dide felrótta Mălin Botnak, hogy jogtalan volt bármiféle megállapodást kötni a Bukaresti Polgármesteri Hivatallal. Dide egy haszonjárművel érkezett a helyszínre, amelyre színpadot szerelt volna, ám a szervezők kérésére a csendőrök ellehetetlenítették szándékát, és megbüntették.

Tommy Tomescu, a bukaresti tüntetés hivatalos szervezője szintén vitába szállt Cristian Didével. Ugyanakkor többen azt kifogásolták, hogy elmarad az általuk biztosra vett koncert.

Adott pillanatban a csendőrségnek is közbe kellett lépnie, ebben a pillanatban pedig kisebb dulakodás alakult ki.

A csendőrség állandó tájékoztató pontot alakított ki az újságírók számára, itt időről időre tájékoztatják őket a tüntetés fejleményeiről.

Mit mond Iohannis?

A sajtó képviselőinek nyilatkozva az államfő kijelentette: tavaly a Szociáldemokrata Párt (PSD) megtámadta az ország állampolgárait, s vizsgálni kell, ki adta ki az erre vonatkozó politikai parancsot.

Arra számítok, hogy idén a kormány visszafogja magát, s nem kerül sor erőszakos cselekedetekre, s csak azt teszi, amire szükség van, azaz fenntartja a közrendet. Meg kell nézni, ki adta ki a tavalyi politikai parancsot egy olyasmire, ami valójában elképzelhetetlen – nyilatkozta az államfő.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Románia megtámadta az Európai Unió ...
Újraválasztották Vákár Istvánt a megyei ...
Hány fizetett szabadnap jár a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ