Április 2-ig még lehet kedvezményesen adózni
Vissza

Április 2-ig még lehet kedvezményesen adózni

A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal közleménye szerint eddig a helyi lakosság 45%-a fizette be egész éves helyi adóját és illetékét. Az adók teljes összege 51,88 millió lej, amelyből 23 milliót már befizettek. 2018. április 2-a a határidő a teljes összegek 10%-os kedvezménnyel való kifizetésére. Ennek elmúlasztása esetén minden hónap vagy hónaprész után 1%-os késedelmi kamatot számolnak fel.

A kolozsváriak közül több mint 9500 személy egyenlítette ki tartozását online, ami a tavalyi azonos időszakhoz képest 23%-os növekedést jelent. Az online törlesztésre a következő lehetőségek vehetők igénybe: a postával kézbesített kifizetési értesítésen található QR kód, a www.primariaclujnapoca.ro és a www.ghiseul.ro honlap erre alkalmas felülete.

A nem lakásként használt épületek adójának megállapításához az értékbecslési jelentések másolatát legkésőbb 2018. április 2-ig kell benyújtani a helyhatóság pénzügyi szerveihez az adófizető nyilatkozatának mellékleteként. Az értékbecslési jelentéseket ingatlan-értékbecslőknek kell elkészíteniük, és az épületek 2017. december 31-i  értékét kell tükrözniük. A folyószámlákról, amelyekre a helyi adókat és illetékeket be lehet fizetni, a nyilatkozati ívekről és más iformációkról a www.primariaclujnapoca.ro honlap adók és illetékek (taxe și impozite) felületén lehet tájékozódni.

Az egész éves adó összegének felét április 2-ig, a második felét szeptember végéig kell befizetni.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Júliusban kezdik a Békási út ...
Rendezvényajánló
Az amerikai filmakadémia kiáll korábbi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ