Apahidán a dinó kiállítás
Vissza

Apahidán a dinó kiállítás

Apahidára érkezett Az utolsó erdélyi dinoszauruszok elnevezésű kiállítás, miután már több romániai városban is látható volt. A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Kulturális Vagyonügyi Igazgatósága és az Apahida – Nemeszsuk között található, kimondottan gyermekeknek szánt múzeum közötti együttműködésnek tulajdoníthatóan négy eredeti méretű (hús- és növényevő) dinoszaurusz-másolatot tekinthetünk meg az Ornithocheirus, Elopteryx, Struthiosaurus transilvanicus és Magyarosaurus dacus fajtából, amelyek 65 millió évvel ezelőtt éltek Erdély területén.

A szervezők remélik, hogy a 15 lejes belépti díjat kifizető látogatók – életkoruktól függetlenül – jól fogják érezni magukat. A szervezett csoportoknak (óvodásoknak és iskolásoknak) árkedvezményt biztosítanak. A kiállítás október végéig tekinthető meg.

A kiállítás a DN1C úton található a 16-os kilométernél, Apahida és Nemezsuk között, az Apahida – Vâlcele terelőút folytatásában, mielőtt Telekfarka/Câmpenești helységbe beérnénk. Nagyméretű játéktérről van szó, ahova az 1 – 10 év közötti gyerekeket várják családjukkal együtt. A létesítménybe látogatók interaktív módon tájékozódhatnak a tudományos jelenségekről, illetve szórakoztató és oktató jellegű játékokkal is játszhatnak. A létesítmény saját parkolóval rendelkezik, de el lehet jutni oda az M41-es autóbusszal, amelyre az OMV-töltőállomás, azaz a Hóstát/Mărăsti negyedi körforgalom közelében lehet felülni, de a helyszín megközelíthető a Kolozsvár – Szamosújvár közti járatokkal is. A játszómúzeum nyitvatartásának megállapításakor figyelembe veszik a csoportos igényeket, és az intézmény Facebook oldalán is közzé teszik. A contact@exploratoriu.com e-mail-címen is lehet érdeklődni a kiállítás kapcsán.  

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Vasvári 100 – nem csak ...
Lezuhant egy katonai kiképzőgép
Átadták az írószövetség díjait

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ