Amerikaiak és németek gyárthatnak elektromos autókat Resicabányán
Vissza

Amerikaiak és németek gyárthatnak elektromos autókat Resicabányán

Több milliárd dollár üzleti forgalommal rendelkező, amerikai egyesült államokbeli és németországi beruházók látogattak Krassó-Szörény megyébe, és – mint Ioan Popa, Resicabánya polgármestere közölte – fennáll a lehetőség, hogy elektromos autókat gyártsanak városában.

A resicabányai városháza képviselőinek tájékoztatása szerint olyan cégek látogattak el a megyébe, mint az Innovation 4.4, a Zoetic Energy, az Interra, a Freudenberg Group, a TUM vagy a Lykke, és az üzletember-találkozón részt vettek a müncheni Műszaki Egyetem aCar klaszterének képviselői is.

„Igen sűrű programunk volt. Ott volt a Freundenberg is, egy német vállalkozás, aminek mintegy 48 ezer alkalmazottja van világszerte, éves üzleti forgalma 8 milliárd euró, több mint 500 kirendeltsége van, amelyek közül kettő Romániában. Itt volt egy klaszter is, az aCar, amit a müncheni Műszaki Egyetem koordinál. Ők a Bosch-sal, a Siemensszel és a Drexlmaierrel dolgoznak együtt egy elektromos autón. Van egy prototípusuk, ami már működőképes, helyet és partnereket keresnek Kelet-Európában a sorozatgyártásra, és természetesen folytatjuk a tárgyalásokat. Nagyon jó lehetőséget látok ebben a város számára. Ahelyett, hogy arra várnánk, hogy jöjjenek a cégek, és kihúzzanak abból a helyzetből, amiben vagyunk, talán létrejön az együttműködés. Megkeressünk a finanszírozási lehetőségeket, hogy együtt létrehozhassuk ezt a klasztert, és Resicabányán gyártsuk le ezeket az elektromos autókat” – fogalmazott Ioan Popa.

Elmondása szerint még egy cég kész beruházni Krassó-Szörény megyébe, ez a Zoetic Energy, amely az energetikai ágazatban érdekelt, és hidrokinetikus turbinákat gyártana Resicabányán. Ezeket a turbinákat elhelyezhetnék a Dunán is, és villanyáramot állíthatnának elő.

A külföldi vállalkozókkal és beruházókkal folytatott tárgyalások három napon át tartottak, és a találkozókon részt vett Nicolae Robu, Temesvár polgármestere, Gheorghe Falcă, Arad polgármestere, mint ahogy az ország nyugati megyének megyei önkormányzati vezetői is.


EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

U FC: újabb sikertelen kiszállás
Holtan találták a Fogarasi havasokban ...
Contra meghívta a légiósokat

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ