Amerikai beruházás az aranyosgyéresi légitámaszponton
Vissza

Amerikai beruházás az aranyosgyéresi légitámaszponton

Az Amerikai Egyesült Államok 40 millió dollárt fektet az aranyosgyéresi légitámaszpont korszerűsítésébe, a tervek szerint új építményeket húznak fel, és felújítási munkálatokat is végeznek.

A munkálatok elvégzése után még több katonai repülőgép befogadására lenne alkalmas a légitámaszpont, nagyobb lenne a repülőgépeket javító egység, több üzemanyag és fegyver tárolására lenne alkalmas. Az infrastruktúrába fektetett összeg 25 millió dollár. Az amerikai védelmi erők nincsenek állandóan jelen az aranyosgyéresi egységnél, ám az utóbbi években ideiglenesen több F15- és A-10 repülőgépet tartottak itt. A múlt héten két F-22 Raptor típusú repülőgép érkezett az aranyosgyéresi légi egységbe, amelyek a radarok számára láthatatlanok. 

Az aranyosgyéresi légi támaszponton már megépült egy csarnok, amely alkalmas MQ-9 Reapers típusú, pilóta nélküli gépek tárolására. Az amerikai légierők vezetői azonban cáfolták, hogy azért hoznának ide ilyen típusú gépeket, hogy több információt gyűjtsenek Kelet-Európáról és a Fekete-tengerről, illetve a régióban található orosz egységek tevékenységéről. Az amerikai légierők idén májusban már elkezdtek működtetni egy lengyel légitámaszpontot MQ-9 drónokkal. Egy ilyen gépet kezelő pilóta azonban egy amerikai lapnak azt nyilatkozta, hogy ezeket a gépeket nem fogják bevetni háborús övezetbe a konfliktus kirobbantásának elkerülése végett.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Amerikai elhárítás: Peking és Teherán ...
Bejrúti robbanás - Donald Trump részt ...
1350 új koronavírusos megbetegedést ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ