Alzheimer Kór Világnap Kolozsváron, Désen
Vissza

Alzheimer Kór Világnap Kolozsváron, Désen

Az Alzheimer Kór Világnapja alkalmából, szeptember 21-én, a Kolozs Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság (DGASPC) különféle rendezvényekkel hívja fel a lakosság figyelmét a betegséggel foglalkozó szervezetek munkájára, szolgáltatásaik népszerűsítésére.

Szeptember 20-án, csütörtökön délelőtt 10 órakor a DGASPC székhelyén kerekasztalbeszélgetést tartanak, amelyen a megye összes polgármesteri hivatalának képviselői elemzik a megye alzheimer kórban szenvedő betegeinek helyzetét, a megelőzés a és a hozzátartozók felvilágosításának, az érintett családok támogatásának lehetőségeit.

Szeptember 21-én, pénteken Kolozsváron és Désen ingyenes memóriatesztet végeznek.  Kolozsváron 10-12 óra között a Jókai/Napoca utca 10. és a Stephan Ludvig Roth/Kúmálalja utca 5. szám alatt 45 éven felüli személyeket pszichológusok vizsgálnak meg. Désen a Szociális Szolgáltatások Központjának székhelyén (Regina Maria utca 26.) 10-14 óra között hasonló vizsgálatokat és felvilágosítást tartanak.

Az  Alzheimer kór ismertetőjelei: kognitív hiányosság, beszédzavar, fizikai tevékenység folytatásának képtelensége, bizonyos tárgyak felismerésének hiánya, tervezés és szervezés képtelensége. A lakosságnak fel kell ismernie a különbséget a betegség és a természetes öregedés között.


KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

„ Együtt vagyunk, boldogok vagyunk!” - ...
Szecessziós sétára hív a Korzo Egyesület
Tizenhárom óra keresés után találtak rá ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ