Állást foglalt az RMDSZ a Bánffy-erdő visszaállamosítása ügyében
Vissza

Állást foglalt az RMDSZ a Bánffy-erdő visszaállamosítása ügyében

“A Bánffy-erdő visszaállamosítása és sokkal bonyolultabb ügyekben született hasonló döntések miatt van szükség az igazságszolgáltatás új alapokra helyezésére” – olvasható az RMDSZ-nek Facebbok oldalán közzé tett közleményében.

A Giurgiu megyei törvényszék múlt szerdán hozott ítélete szerint a Ratosnya, Gödemesterháza és Palotailva környékén levő erdőket, amelyeket 2007-ben visszaszolgáltattak Bánffy Dániel volt magyar földművelésügyi miniszter örököseinek, most ismét a román állam tulajdonába kerülnek. A kommunizmus idején elkobzott vagyont 2007-ben adták vissza a családnak szintén bírósági döntés nyomán. Az örökösök memzetközi bíróságokhoz fordulnak amiatt, hogy a román állam újból államosította a magyar nemesi család 9300 hektárnyi erdejét Maros megyében.

“Nem azért szállunk síkra, mert meg akarjuk állítani a korrupcióellenes harcot, hanem azért, hogy ilyen esetek ne forduljanak elő többet. Ezt a rablást nem szabadna folytatnia a román államnak. Románia maga döntött úgy, hogy vállalja a teljes visszaszolgáltatást. Erre nem kényszerítette senki. Ha ezt az utat választotta, akkor ezen az úton kell haladnia. Ha jogállam, akkor ez azt jelenti, hogy a törvényeket alkalmazni, betartani kell” – szögezi le az RMDSZ közleményében.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

CFR 1907: Ţucudean, a megmentő
Tizenötödik alkalommal tüntettek a ...
VIDEÓ - RMDSZ-kongresszus - Kisebb ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ