Alkotmányos rend elleni bűncselekmény miatt a DIICOT-hoz fordult a csendőrség a tüntetés kapcsán
Vissza

Alkotmányos rend elleni bűncselekmény miatt a DIICOT-hoz fordult a csendőrség a tüntetés kapcsán

Feljelentést tett a Szervezett Bűnözés- és Terrorizmusellenes Ügyosztálynál (DIICOT) a Román Csendőrség az augusztus 10-i tüntetés miatt. A csendőrség szerint a demonstráción az alkotmányos rend elleni bűncselekményt követtek el.

A feljelentést kedden iktatták, az abban foglaltak szerint a csendőrség alkotmányos rend elleni bűncselekményt sejt a tüntetés kapcsán.

A Büntetőtörvénykönyv szerint az alkotmányos rend elleni bűncselekményeket fegyverhasználat esetén 15–25, más személyek és javak elleni erőszakos fellépés esetén pedig 10-től 20 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik.

A Román Csendőrséget jelenleg Ionuț Cătălin Sindile vezeti, akit Carmen Dan belügyminiszter bízott meg a tisztség ideiglenes betöltésével, miután az előző parancsnok, Sebastian Cucoș mandátuma lejárt. Cucoș maga is kinevezett főparancsnok volt.

Carmen Dan belügyminiszter kedden jelentette be a parlamentben, hogy tájékoztatást nyújtott be a DIICOT-hoz a tüntetésen történtekről.

„Emellett felkértük az ügyészséget, végezzen el minden szükséges vizsgálatot, mi pedig a bíróság rendelkezésére állunk minden egyéb bizonyítékkal vagy irattal, amelyet fontosnak tartanak és kérnek majd tőlünk” – mondta Dan.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Úzvölgyi katonatemető - Csíkszeredában ...
„ Együtt vagyunk, boldogok vagyunk!” - ...
Szecessziós sétára hív a Korzo Egyesület

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ