Aláírásgyűjtés a polgármesteri hivatal Vasgárda-szimpatizáns alkalmazottjának ügyében
Vissza

Aláírásgyűjtés a polgármesteri hivatal Vasgárda-szimpatizáns alkalmazottjának ügyében

Aláírásgyűjtés indult a szélsőséges nézeteiről ismert Ionut Țene ügyében. A kezdeményező Szakács István, a kolozsvári AltART Alapítvány elnöke, nyílt levélben fordult Emil Boc-hoz azzal a kéréssel, hogy Kolozsvár polgármesteri hivatala és etikai bizottsága hivatalból vizsgálja ki Țene publicisztikai tevékenységének összeférhetőségét közalkalmazotti státuszával. Mindaddig, amíg a vizsgálat nem jut eredményre, Ionut Țene semmiféle vezető tisztséget ne láthasson el, még ideiglenesen sem – kéri.

A közalkalmazottak jogállására vonatkozó 1999/188-as Törvény értelmében a közalkalmazottaknak tartózkodniuk kell minden olyan megnyilvánulástól, amely magán vagy jogi személyeket sért. A Vasgárda szimpatizánsaként ismert Ionut Țene, aki számos etnikai, vallási és szexuális kisebbségeket támadó cikk szerzője, évek óta szándékosan félretájékoztatja a közvéleményt a román állam ellenségeiként bélyegezve meg különböző csoportokat – áll a Boc-hoz intézett nyílt levélben.

A publicista még a rosszemlékű Gheorghe Funar idején került a városházára, de úgy tűnik a negyedik mandátumát töltő Emil Boc sem tud lemondani szolgálatairól. Țene jelenleg felügyelői tisztséget tölt be a polgármesteri hivatal oktatási, kulturális, vallási, sport és társadalmi kérdésekkel foglalkozó irodáján. Értesüléseink szerint az iroda hamarosan megüresedő vezető tisztségének betöltésére komolyan szóba került személye.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A külhoni románoknak üzent Johannis és ...
Pászkán Zsolt: Romániában szelektíven ...
Hosszú Katinka 400 méter vegyesen is ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ