Aktualizált időjárás-előrejelzés: hét megyében kell hóviharra számítani
Vissza

Aktualizált időjárás-előrejelzés: hét megyében kell hóviharra számítani

Aktualizálta kedden délelőtt korábbi előrejelzését az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM), jelezve, szerdán 10 óráig havazás, eső és jégképződés várható. Ugyanakkor hét megyére sárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki hóviharok miatt, ami szintén szerdán 10 óráig érvényes.

A meteorológusok tájékoztatása szerint Románia legtöbb vidékén csapadékos időjárás várható szerdán 10 óráig, és újabb hóréteg képződik. Dél-keleten és délen főként eső várható, de jégképződésre mindenhol számítani lehet.

A hét vége felé sem szűnik a csapadékos idő, a legtöbb vidéken eső vagy havazás várható, mennyiségi szempontból jelentős csapadék viszont csak a déli tájakon lesz.

A meteorológiai szolgálat által hóviharra kiadott figyelmeztetés szerdán 10 óráig érvényes Krassó-Szörény, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița és Prahova megyékben.

A Bánsági-hegyekben és a Déli-Kárpátok legnagyobb részén viharos havazás várható, a szél megerősödik, főként a magasabb vidékeken meghaladhatja a 80–90 kilométer/órát is. A látási viszonyok jelentősen romlanak, és vastag hóréteg képződhet.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tătaru Kolozsváron: növelik a kórházak ...
Klímasemlegessé, élhetővé tennék ...
Erdélyi online konzultáció 2020

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ