Ajándékelőadások kedden, a Puck Bábszínház Napján
Vissza

Ajándékelőadások kedden, a Puck Bábszínház Napján

Február 5-én, kedden ünnepelheti meg a közönség a Kolozsvári Puck Bábszínház Napját, ingyenes előadásokra és filmvetítésre invitál az intézmény. A Puck Bábszínház Napja délelőtt 11 órakor a román társulat Jancsi és Juliska című előadásával indul, míg 17 órától a magyar társulat A csillagszemű juhász című előadásával örvendezteti meg a legkisebbeket.

Az ünneplés legvégén, 18.30-tól a Kolozsvári Bábszínház múltja elevenedik meg a Báb és mím. Balló Zsuzsa, Balló Zoltán és Péter János művész(él)ete című film bemutatóján. A belépés mindhárom programra ingyenes.

„Volt egyszer egy király, aki igencsak ostoba parancsokat osztogatott. És volt egy juhászlegény, aki köpött az ostoba parancsokra. Namármost ilyenkor szokott lenni, hogy szembe kell nézni a helyzettel. De hát milyen szembe! Bele lehet nézni az igéző szembe anélkül, hogy el ne szédüljünk? Ki lehet-e oltani, elhomályosítani azokat a csillagszemeket? Nem oltja azt ki az ostobaság, nem zárja le a félelem, medve, óriás sünök, éles kaszák előtt meg sem rebben, csakis… no igen, a királylány tekintete homályosítja el csöppet, hogy aztán annál tisztább csillogással nézzenek egymásra. Addig van jó világ, amíg az élet útjait ilyetén csillagszemek igazgatják.” – olvasható A csillagszemű juhász című előadás ajánlójában. Az azonos című mesét színpadra adaptálta, az előadást rendezte: Szabó Attila.

(Borítókép: Jelenet A csillagszemű juhász című előadásból)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓINTERJÚ - Tofán Zsolt: nem tudom, ...
Miniszter: több mint hatezerrel nőtt a ...
Öt felnőtt és két gyermek vesztette ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ