A zebrán tiltakoztak az igazságügyi törvények módosítása ellen
Vissza

A zebrán tiltakoztak az igazságügyi törvények módosítása ellen

Tiltakozók egy csoportja akadályozta a közúti közlekedést ma Kolozsvár két utcáján, a Magyar Állami Színház környékén, egyik járdáról keltek át a szemköztire és vissza 10 percen át, így tiltakoztak az igazságügyi törvények mostanság elfogadott módosításai miatt.

A tiltakozók a Széchenyi (Mihai Viteazu) téren gyülekeztek, s olyan feliratok voltak náluk, mint: „Liviu, állj félre”, „Független igazságszolgáltatást”, „Akadályozzátok az igazságszolgáltatást, akadályozzuk Romániát”.

A karjukon ugyanakkor fehér szalagot viseltek, így együtt érezve a bírákkal és ügyészekkel.

„Az igazságügyi törvényeken végrehajtott legutóbb módosítások nyomán a bírák és ügyészek sztrájkot hirdettek, és tiltakoznak az igazságszolgáltatás függetlenségének tönkretétele és a politikai nyomásgyakorlás miatt. Politikai hangok már fenyegetik a bírákat és ügyészeket, részünkről pedig elérkezett az idő, hogy kifejezzük szolidaritásunkat, és megmutassuk, vannak dolgok, amelyek nem képezhetik alku tárgyát. A független igazságszolgáltatás, a jogállam, a demokrácia – mindezeknek jellemezniük kell Romániát, úgy hogy a mi üzenetünk a lehető legvilágosabb. Ha ők akadályozzák az igazságszolgáltatást, mi akadályozzuk Romániát. Ez figyelmeztetés a civil társadalom részéről” – nyilatkozta az egyik tiltakozó.

(Archív felvétel)

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Nyári túrákon: Árnyas erdők, kék tó és ...
Csalogató a Szászsebes melletti ...
Októberi bakancslista Mátyás- és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ