A tehetetlenség menete Kolozsváron egy műtétben elhunyt újságíró emlékére
Vissza

A tehetetlenség menete Kolozsváron egy műtétben elhunyt újságíró emlékére

Mintegy negyven személy vett részt vasárnap Kolozsváron a Napoca Cycling Plus által szervezett, a 'tehetetlenség menetének' nevezett biciklis felvonuláson, a szájsebészeti beavatkozásban pénteken elhunyt Dan Porcuţan újságíró emlékére.

A tiltakozó megmozdulást a Napoca Cycling Plus szervezte, amelynek a néhai újságíró is tagja volt.

“Vészjelzést szeretnénk adni arról, hogy az egészségügyi rendszer teljességgel inkompetens. Egy értékes embert vesztettünk el, mert az egészségügyi rendszerben dolgozók képtelenek voltak rendes munkát végezni. Jó eséllyel megmenthető lett volna, ha nem úgy bánnak vele, mint egy utolsóval' - nyilatkozta a szervezők nevében Alexandru Pătraşcu.

A kerékpárosok megálltak a klinika előtt, ahol megműtötték Porcuţant, otthona előtt gyertyákat gyújtottak emlékére. 

“Kezdeményezzük a tehetetlenség menetét. Az egészségügyi rendszer egyenként öl meg minket, Dan Porcuţan az egyik áldozat. (...) Azt szeretnénk, hogy a kerékpárosok fekete-fehérbe öltözzenek, és maszkot vagy csuklyát viseljenek. Fotókat küldeni nem kötelező, de szívesen vesszük. Ez a felvonulás a beteg egészségügyi rendszer elleni tiltakozás. Az isten nem kér hálapénzt azért, hogy életet adjon ... Légy felelős orvos és felejtsd el a "hálapénz" szót. A te tudásodtól és kezedtől függ több száz ember élete” - írja a szervezők szociális hálón terjesztett üzenetében.

 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Két hónap alatt több mint 350 elefánt ...
Életfogytiglanra ítéltek egy angol nőt, ...
Utasszámhoz igazítják a közszállítási ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ