A találkozás öröme a 15. Adventi sokadalmon
Vissza

A találkozás öröme a 15. Adventi sokadalmon

A világjárvány miatti korlátozások illetve az ebből adódó két éves kihagyás után az Életfa Családsegítő Egyesület, a Belvárosi Unitárius Egyházközség és a Szabadság napilap idén ismét megrendezte hagyományos ünnepváró eseményét, az Adventi Sokadalmat, amely immár jubileumi, 15. kiadásához érkezett.

Fotók: Böndi Orsolya

A karácsonyra hangoló rendezvénynek ezúttal is az Apáczai-líceum adott otthont, ám a szervezők ez alkalommal tudatosan háttérbe szorították annak fesztivál-jellegét: elmaradtak a korábban megszokott koncertek, gyermek-kórus fellépések. Az esemény megszokott pörgése helyett a hangsúly így a találkozás, a viszontlátás örömén volt, hiszen többéves tapasztalatból tudjuk: sok barát, kisgyermeket nevelő egykori osztálytárs, régi játszótárs, ismerős találkozik évről-évre ezen a rendezvényen úgy, hogy különben nem futnak össze a mindennapok forgatagában. Márpedig ez a fajta találkozás 2019 óta elmaradt...

A rendezvénynek jótékonysági jellege is volt: a büfé jövedelme mellett a kihelyezett adománydobozokba összegyűlt összegekkel is a veseátültetésre szoruló második osztályos Boros Olivért lehetett támogatni.

A jó beszélgetéseknek és az ünnepre való hangolódásnak, a tartalmas családi együttlétnek ezúttal is színvonalas és igen kreatív foglalkozások és kézműves tevékenységek teremtették meg a hátteret: volt adventi barkácsműhely, tekergő meseösvény, béke-sakk bemutató, karácsonyfadísz-készítés,  barátságkarkötő- és nyakék készítés, angyalgyár, továbbá társas- és nyelvi játékok, versköltés, kézimunka, horgolás-bogozás, de még karácsonyi fotó-stúdió is várta az érdeklődőket.

Mindemellett nagy érdeklődésnek örvendett a kalotaszegi kistermelők termékbemutatója, és nem maradt el a szokásos kézműves- és könyvvásár sem, a büfében pedig a sokadalom történetében először – a jó beszélgetéseket támogatandó – forralt bor is szerepelt az „étlapon”. A habot a tortán pedig a rendezvény utolsó mozzanata, Kingrica, azaz Szabó Kinga rögtönzött betlehemese jelentette, amelynek szereplői igazán meghatottan és meghatóan játszották el az oly ismert karácsonyi történetet, és kántálták meg a szervezőket.  

Találkozzunk jövőre is!


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iktatta jelöltségét Kelemen Hunor egy ...
Új légitársasággal Kolozsvárról ...
Több mint húsz hektáron égett le egy ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ