A rendőrség megbüntette Ludovic Orban kormányfőt. Mit vétett?
Vissza

A rendőrség megbüntette Ludovic Orban kormányfőt. Mit vétett?

Bírságot róttak ki a kormány öt tagjára zárt térben való cigarettázás és a maszkviselés elmulasztása miatt - közölte a bukaresti rendőrség.

A tájékoztatás értelmében a kabinet két tagját egyenként 3000 lejre büntették meg zárt térben való cigarettázás és a maszkviselés elmulasztása miatt, további két kormánytag egyenként 2500 lejes bírságot kapott a maszkviselés elmulasztása miatt, egy másik kormánytagot pedig ezer lejre büntettek meg a védőmaszk nem megfelelő viselése miatt.

A kormány ezt megelőzően közleményben számolt be arról, hogy háromezer lejre bírságolták meg Ludovic Orban miniszterelnököt zárt térben való cigarettázás és a maszkviselés elmulasztása miatt.

A bírságok előzménye, hogy pénteken megjelent a közösségi médiában egy fotó, amelyen Ludovic Orban kormányfő és más hivatalosságok védőmaszk nélkül ülnek a Victoria-palota egyik irodájában és cigarettáznak. Médiainformációk szerint a találkozóra Orban születésnapján került sor.

"A miniszterelnök úgy véli, hogy a szabályok mindenkire egyformán érvényesek, a betöltött tisztségtől függetlenül, és a szabálysértést a törvény által előírt módon kell szankcionálni, kivételezés nélkül" - állt még a kabinet közleményében.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Önkormányzati választások szeptember ...
Gyalogos- és környezetbarát ...
Ha hétvége, akkor szabadtéri bábelőadás

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Telesulis pedagógusokat díjaztak ...
  • Kolozsi Levendula Napok: a lényeg az ...
  • Összeomlott a Bay-kastély Ördögkúton
  • Ne vigy minket a kísértésbe!
  • Megvezetés