A Pro Románia nem támogatja a bizalmatlansági indítványt
Vissza

A Pro Románia nem támogatja a bizalmatlansági indítványt

A Pro Románia képviselői nem támogatnak egy olyan bizalmatlansági indítványt, amely a polgármesterek megválasztásával kapcsolatos - jelentette be Victor Ponta pártelnök.
Ponta kifejtette: ha a Szociáldemokrata Párt (PSD) olyan bizalmatlansági indítványt kezdeményez, amely a gazdasági helyzettel hozható összefüggésbe, vagy amelynek témája a gyermekpénz emelésének megtagadása. Véleménye szerint a polgármesterek egy- vagy kétfordulós megválasztása „nem ér meg egy bizalmatlansági indítványt”.

- A PSD és az RMDSZ háborújáról van szó, amelynek, bármit is mondanak, semmilyen köze nincs a közérdekhez. A polgároknak az az érdekük, hogy becsületes, jó polgármesterük legyen, mindegy, hogy azt, egy, kettő, hét vagy éppen kilenc fordulóban választják meg, ezek a szigorúan politikai számítások... 2011-ben a Demokrata Liberális Párt (PDL) bevezette az egyfordulós választásokat, amely akkor éppen megfelelt nekik. A PSD ellenezte. Most a PSD ragaszkodik ehhez, mert most ez nekik felel meg. Ez egy szigorúan politikai kérdés, amely miatt nem érdemes bizalmatlansági indítványt benyújtani. A gazdasági és társadalmi kérdésekben igen, azt megszavaznánk"- mondta Ponta.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Nyári túrákon: Árnyas erdők, kék tó és ...
Csalogató a Szászsebes melletti ...
Októberi bakancslista Mátyás- és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ