A Potaissa elhódította a Challenge Kupát
Vissza

A Potaissa elhódította a Challenge Kupát

A Tordai Potaissa AHC férfi kézilabdacsapata megnyerte a Challenge Kupát annak ellenére, hogy vasárnap a görög fővárosban 27–26 (11–18) arányú vereséget szenvedett az AEK Athéntől a döntő visszavágóján. Az első mérkőzésen a tordaiak 33–22-re győztek, így 59–49-es összesítéssel nyerték a párharcot. A találkozót az Andorka Miklós, Hucker Róbert magyar bírópáros vezette.

A Kolozs megyei együttes tavaly is döntőt játszott, ám akkor 28–37-re, illetve 24–30-ra elveszítette a párharc mindkét mérkőzését a portugál Sporting Lisszabon ellen.

A Potaissa az athéni meccset is ellenőrzése alatt tartotta, a győztes görög gólt az utolsó másodpercekben dobták 9 m-esből, amikor a tordaiak már a győzelmet ünnepelték.

Horaţiu Gal együttese már az első játékrészben magabiztos, hétgólos előnyre tett szert. A 43. percben 21–17-re vezettek a Kolozs megyeiek, de az utolsó negyedórában már nem koncentráltak. Az athéniek 23-nál érték utol ellenfelüket, a vendégektől rendre három (!) játékos is 2 perces kiállítást kapott, de a Potaissa három mezőnyjátékossal a pályán is gólt tudott dobni. A tordaiak még egy hétméteres kihagyásának luxusát is megengedhették maguknak a hajrában, a görögök pedig az utolsó pillanatban szerezték meg a presztízsgyőzelmet.

Az AEK legjobbja az ötgólos Malik Hoggasz volt.

A bajnokcsapat: Ionuţ Irimuş, Varó Lajos – Georgică Cântec 4, Ionuţ Rotaru 2, Thalmaier Roland 2, Roman Zacaciurin, Mihai Alexandru Asoltanei 5, Dragoş Iancu 1, Cristian Adomnicăi 3, Radu Alexandru Lazăr, Radu Ionuţ Ştef, Nenad Szavics, Marius Alin Szőke 3, Radu Cristian Ghiţă 3, Lucian Marian Ignat, Iulian Stamate 3; vezetőedző Horaţiu Gal.

A Potaissa a negyedik romániai csapat, amelyik megnyeri a Challenge Kupát, miután ez sikerült a Bukaresti Steauának (2006), a Resicabányai UCM-nek (2007, 2008 és 2009) és a Székelyudvarhelyi KC-nek (2015) is.

A tordaiak a bajnoki bronzéremért folytatott párharcban is érdekeltek, az első felvonásban csütörtökön 18 órakor a Gheorghe Bariţiu Sportteremben fogadják a Bukaresti MSC-t. A sorozat két nyert mérkőzésig tart.

A férfi kézilabda EHF-kupát a német Füchse Berlin nyerte, miután a magdeburgi döntőben 28–25 (14–13) arányban legyőzte a francia Saint-Raphael Var Handballt. Utóbbi csapatban véd Mihai Popescu, a román kapust a döntő torna kapusának választották. A kisdöntőben két német együttes küzdött, az SC Magdeburg szerezte meg a bronzérmet a Frisch Auf Göppingen ellenében, 25–23 volt a végeredmény.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Biztonsági öv nélküli vezetésért ...
Kelemen Hunor: a román EU-elnökség fő ...
Cioloș: el kell kerülni az enklávék ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Visszahelyeznék a Sissi-szobor ...
  • Még nincs vége
  • „Ahogyan élek, az a hazám”
  • Szépen hangzó szavak mellett jó ...
  • Kutyából szalonna