A napi átlaghőmérséklet ingadozására számíthatunk
Vissza

A napi átlaghőmérséklet ingadozására számíthatunk

A napi átlaghőmérséklet hullámzására számíthatunk a következő két hétben - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) közzétett, február 10-éig érvényes előrejelzéséből.

Erdélyben január végéig 3 és 6 Celsius-fok között lesznek a nappal mért legmagasabb hőmérsékleti értékek, február 1-je és 5-e között 6-7, majd az időszak vége felé 4 Celsius-fokra számíthatunk. Az éjszakai minimális hőmérsékleti értékek negatív tartományban, mínusz 5 és 0 Celsius fok között alakulnak. Mérsékelt mennyiségű csapadékra január 27-e és 29-e, illetve január 31-e és február 3-a között van kilátás.

A hegyvidéken január 25-e és 29-e között, valamint február 1-je és 5-e között a sokévi átlagnál melegebb lesz, a nappali csúcsértékek akár a 1-3 Celsius-fokot is elérhetik. A többi napokon napközben sem lesz 0 Celsius-foknál melegebb, a leghidegebb napok január 29-e és 30-a lesznek.

A legalacsonyabb hőmérsékleti értékek mínusz 6 és mínusz 2 Celsius-fok között lesznek, néhány fokkal hidegebb lehet január 30-a és február 1-je, illetve február 7-e és 9-e között. Akármelyik nap lehet gyenge havazás, kiadósabb csapadékra január 27-e és 29-e között, illetve január 31-e és február 4-e között lehet számítani.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Harminc százalékkal esett vissza a ...
Forma–1, Magyar Nagydíj: ...
Hol vagy ember?

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ