A munkaügyi és az egészségügyi minisztérium előtt tüntettek a mentősök
Vissza

A munkaügyi és az egészségügyi minisztérium előtt tüntettek a mentősök

A romániai mentősöket tömörítő szakszervezetek ma a munkaügyi minisztérium és az egészségügyi tárca székhelye előtt tartottak tiltakozó megmozdulást.

A szakszervezet vezetői azt mondják, hogy a mentősök fizetései csökkenni fognak, miután nem válik lehetővé, hogy a törvény által szavatolt pótlékokat megkapják. Ez elégedetlenségük fő oka. Egyúttal azonban a mentőszolgálatok autóparkjának teljes cseréjét is kérik.

Továbbá követelik, hogy a kormány tegyen le azon tervéről, hogy a munkavállalókra ruházza át a társadalombiztosítási hozzájárulás befizetésének kötelezettségét.

„Ez az első alkalom, hogy utcára vonulunk annak érdekében, hogy a minisztériumok illetékeseivel egyeztessünk a három-négy követelésünkről. A negyedik a tb-járulékok átruházása. A 153-as törvény alkalmazásából adódó bérproblémákat nem tudjuk elfogadni, ami a mentőket illeti, ez a két éves huzavona, hogy nem tudják megkötni a keretszerződést a mentők beszerzésének elkezdéséhez… A rendelkezésünkre álló mentőautók állapota kritikus, és természetesen kérjük az állások számának növelését is” – nyilatkozta Gheorghe Chiş, a mentősöket tömörítő szakszervezet elnöke.a

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Időutazás a Transylvania Barokk ...
Zene és festészet szimbiózisa Zoltán ...
Európában közeleg, mégis messze az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ