A legtöbb idegenlégiós csapata a Kolozsvári CFR 1907
Vissza

A legtöbb idegenlégiós csapata a Kolozsvári CFR 1907

A Kolozsvári CFR 1907 labdarúgó bajnokcsapata a legtöbb idegenlégióst foglalkoztatta az idők folyamán – derült ki a statisztikákból.

Bár az ötszörös bajnok vasutasok 113 éves múlttal rendelkeznek, az utolsó két évtizedben érték el legnagyobb sikereiket. Az I. ligába visszakerülésük óta a játékosigazolások terén a többi csapathoz képest más felfogást követett a CFR, sok külföldivel kötött szerződést. Az idők folyamán ez a szám elérte a 134 játékost, megelőzve ezzel a Bukaresti Dinamót (133) és a Gyurgyevói/Giurgiui Astrát (100).

Az I. ligában eddig 1405 idegenlégiós szerepelt a Gazeta Sporturilor sportnapilap statisztikája szerint. Noha az „idegenforgalom” már a 90-es években beindult, a csúcsot a 2014–2015-ös évadban érte el, amikor 220 külföldi szerepelt a román élvonalban.

A mostani idényben csak a negyedik helyen áll a CFR 1907 a külföldi játékosok számának tekintetében (16), megelőzi a Botoşani-i FC és a Jászvásári/Iaşi-i Politechnika (18–18), továbbá a Voluntari-i FC (17).A vasutasok portugál csapatkapitánya, Mario Camora a legtöbb idényt jegyzi sorozatban, szám szerint kilencet, a pályára lépések szempontjából a második helyen áll, 261-szer szerepelt bajnoki mérkőzésen, hárommal kevesebbszer, mint a japán Takajuki Szeto az Astrában.

Borítókép: Kilenc éve már a vasutasok kapitánya a veterán Mario Camora


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tengerparti járatokat indít júliusban a ...
Koronavírus – Újabb 187 ...
Négyen a nagyágyon: Keresztelünk ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ