A kórház lépcsőjén halt meg a beteg
Vissza

A kórház lépcsőjén halt meg a beteg

A kolozsvári 2-es klinikán kezelték azt az 55 éves férfit, aki február 21-én ebéd után elhagyta a kórtermet, és hosszas hiábavaló keresgélés után csak másnap találtak rá egy lépcsőn, ám akkor már nem tudtak segíteni rajta. A kórház szerint a beteg infarktuson esett át. A kolozsvári bíróság gondatlanságból elkövetett emberölés miatt hivatalból indított nyomozást.

Elsőként a beteg lánytestvére kezdett aggodalmaskodni, amikor a férfi nem válaszolt a telefonhívásra, ezért délután fél 5-kor bement hozzá a kórházba. A Monitorul de Cluj tájékoztatása szerint a kórház alkalmazottai ekkor kezdték el keresni a férfit, egy órával később pedig értesítették a rendőrséget, és újabb keresés kezdődik. A férfi unokahúga, aki egyébként orvostanhallgató, azt mondta az incidenst nyilvánosságra hozó Emanul Ungureanu képviselőnek, hogy az édesanyjától este 8 órakor a kórházban kérték a férfi egészségügyi kártyáját a kiutaló összeállítása végett, ám a hölgy ezt elutasította, kérve, hogy keressék tovább a beteget, mire azt a választ kapta, hogy a férfi nincs ott,, menjen haza. A család szerint az agresszív hangnem mellett többezer lejes pénzbírsággal is fenyegették őket a kórházban, míg végül távoztak, és a kórház környéki utcákban, a sétatéren is keresték hozzátartozójukat. Másnap reggel 10 óra körül értesítették őket, hogy a férfi holttestét megtalálták egy olyan lépcsőn, amelyet csak a előadóterembe igyekvő egyetemisták használnak.

A klinika nyilatkozata szerint eltűnése napján egy órás keresés után értesítették a rendőrséget, majd kiállították a kiutalót és feljegyezték az ügyeleti naplóban a beteg eltűnését. A rendőrség vizsgálja a beteg elhunytának körülményeit, a boncolás eredményeit várják, ennek függvényében folytatják a nyomozást. A Kórbonctani Intézet szívinfakrtust állapított meg, tájékoztatott a kórházi szóvivő, és hangsúlyozta: a beteget nyílt osztályon kezelték, szabad kijárása volt a kórteremből. Az osztályt öt útvonalon lehet megközelíteni – megvizsgálják majd ezek esetleges lezárásának lehetőségét. Emanuel Ungureanu képviselő az egészségügyi minisztérium vizsgálatát kéri az ügyben, illetve videokamerák elhelyezésével látja elkerülhetőnek a hasonló incidenseket.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Játékosság és innováció: egyedi ...
Elnökjelölt-találós
"Álbetegek" segítenek a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ