A klubelnök a boszorkányokat okolja a Benevento rossz szerepléséért
Vissza

A klubelnök a boszorkányokat okolja a Benevento rossz szerepléséért

A sereghajtó Benevento elnöke a boszorkányokat okolja az olasz labdarúgó-bajnokságban újonc csapat rossz szerepléséért.

„A problémák azokból a káros hatásokból erednek, amelyeket mindig is emlegetnek a városunkkal kapcsolatban. Igen, a boszorkányokról beszélek. Babonás vagyok” – nyilatkozta a La Gazzetta dello Sport című tekintélyes olasz sportnapilapban Oreste Vigorito.

A Benevento – George Puşcaş csapata – a Serie A mezőnyében egyedüliként továbbra is pont nélkül áll, múlt vasárnap pedig beállított egy negatív európai rekordot, ugyanis 12 vereséggel eddig csupán egyetlen csapat kezdett: az angol élvonal 1930–1931-es idényében a Manchester United.

Vigorito arra utalt, hogy a települést a boszorkányok városaként szokták emlegetni. Az ősi legenda szerint a lakók úgy védekeztek ellenük, hogy seprűket vagy sót hagytak elalvás előtt a házuk küszöbén. Ezzel arra kényszerítették a boszorkányokat – akik csak éjjel jelentek meg –, hogy megszámolják a seprűk szálait vagy a sószemeket, mielőtt belépnek, de napkelte előtt ez lehetetlen volt.

A klub címerében a mai napig látható egy seprűnyélen repülő boszorkány. A települést eredetileg Maleventumnak nevezték, aminek a jelentése: „rossz események helyszíne”. Amikor a rómaiak időszámításunk előtt 268-ban elfoglalták a területet, Beneventumnak nevezték át.

A klubelnök elmondta, bár még mindig pont nélkül állnak, nagyon sok dicséretet kapnak.

„A Juventust védekezni látni olyan volt, mint egy erkölcsi győzelem” – utalt a legutóbbi meccsükre, amelyet egygólos vezetés után 2–1-re veszítettek el a címvédő torinóiak otthonában. „Remélem, a Sassuolo ellen már a valódi siker is a miénk lesz. Egy biztos, bennmaradunk a Serie A-ban, mert nem adjuk fel”.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Több mint tíz százalékkal nőtt az ...
Ellenzi az RMDSZ a sürgősségi eljárást ...
Romsilva: az év eleje óta több mint 20 ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ