A járványhelyzet miatt Kolozs megyében bezárnak a vendéglők, bárok, klubok belterei, illetve a mozik és a játéktermek
Vissza

A járványhelyzet miatt Kolozs megyében bezárnak a vendéglők, bárok, klubok belterei, illetve a mozik és a játéktermek

A Kolozs Megyei Katasztrófaelhárítási Bizottság pénteki döntése értelmében a járványhelyzet miatt a megyében 10 napra bezárnak a vendéglők, kávézok, bárok belterei, illetve a klubok, mozik és más szórakozóhelyek, mivel a megbetegedések száma ezer lakosra vetítve meghaladta az 1,5-öt.

Az elmúlt 14 napban a megbetegedések száma meghaladta a fenti mutatót Kolozsváron, valamint Apahida, Magyarkályán (Căianu), Alsókosály (Căşeiu), Kackó (Câţcău), Kozárvár (Cuzdrioara), Felek (Feleacu), Szászfenes, Szamosújvárnémeti (Mintiu-Gherlii), Mocs (Mociu), Székelyjó (Săcuieu), Kalotaszentkirály, Szék (Sic) és Révkolostor (Vad) településeken.

A határozat október 12-étől lép érvénybe, egyelőre 10 napig érvényes, de szükség esetén meghosszabbítható. Az intézkedés a szállodákat és panziókat is érinti, ezek csak a vendégeket szolgálhatják ki a vendéglőben, kávézóban.

Bezárják 10 napra a mozikat, színházakat, koncerttermeket, játéktermeket és a kaszinókat is, a lottóirodák és sportfogadó-irodák azonban nyitva maradnak a szükséges egészségügyi óvintézkedések betartása mellett.

A vendéglők, bárok teraszai nyitva maradhatnak, de az asztalok között legalább 2 méteres távolságnak kell lennie, egy asztalnál csak 6 személy ülhet, amennyiben nem ugyanazon család tagjai, szögezi le a bizottság.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Egy ártatlan kolozsvári polgár érzései ...
VILÁGELSŐK: ENGEDÉLYEZTÉK A ...
Zsigmond Emese: „gyermekirodalomból ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ