A hazai lakosság fele otthon tölti a szilvesztert
Vissza

A hazai lakosság fele otthon tölti a szilvesztert

A romániai lakosság csaknem fele (48%) otthon, családja, rokonai, barátai körében tölti a szilvesztert, miközben 9 százalék „megy ki” a városba – derül ki az E.ON által 2016 végén, nyolc országban végzett közvélemény-kutatásból.

A felmérés szerint az otthon ünnepelők aránya hasonló Magyarországon is, ám ott 18 százalék mondta azt, hogy kimegy a városba szilveszter éjszakáján.

A csehek 43, az olaszok 40 százaléka marad otthon; Németországban ez az arány alig 27 százalék, miközben 20 százalékuk a városi ünneplést választja.

A csehek 33 és a romániaiak 30 százaléka mondta azt, hogy tévét fog nézni; az ellenkező póluson az olaszokat találjuk, ahol a lakosság alig 9 százaléka néz tévét szilveszter éjszaka.

A kutatás eredményei szerint a németországi lakosság 6 százaléka utazik el üdülni szilveszterkor – ez egyébként a legmagasabb arány európai viszonylatban. Romániában ez arány 4 százalékos, a csehek, a magyarok és az olaszok esetében pedig 3 százalék.

Említésre méltó azoknak az aránya is, akiknek semmi tervük nincs az újév köszöntésére: a britek 30, a törökök 23, a németek 18 és a romániaiak 18 százaléka jelölte meg ezt a választ.

A felmérés során 8000 személyt kérdeztek meg Németországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban, Csehországban, Romániában, Svédországban, Törökországban, illetve Magyarországon.

EZ ÉRDEKELHETI
ÉLETMÓD ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ők a Zrínyi Ilona matekverseny ...
Felszólítják a kormányt a liberálisok, ...
Tăriceanuék visszatérnének az RMDSZ ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ