A Béres Csepp feltalálójáról készült filmsorozat indul a Duna Televízión
Vissza

A Béres Csepp feltalálójáról készült filmsorozat indul a Duna Televízión

Béres József (1920–2006) élettörténetét bemutató sorozatot tűz műsorra szombattól a Duna Televízió Cseppben az élet címmel.

A szombat esténként 20 óra 30 perctől (magyarországi idő szerint) látható filmsorozat négy része mintegy tíz évet ölel fel a hatvanas évek derekától a hetvenes évek közepéig, a Béres Csepp megalkotójának drámai életszakaszára összpontosítva – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája az MTI-vel.

A sorozat a kutató hatalommal vívott, megalkuvást nem tűrő harcának bemutatása mellett objektív látleletet is nyújt a hatvanas-hetvenes évek Magyarországáról. 

A tájékoztató idézi Gyöngyössy Bence rendezőt, aki elmondta, hogy a fordulatokban gazdag, izgalmas sorozat Béres József drámai életútját, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét mutatja be. 

„Úgy érzem, hogy napjainkban különösen fontos, hogy felelevenítsük elkötelezettségét és azt a morális értékrendet, melyet a kutató ránk hagyott” – mondta. Hozzátette: a film a Béres Csepp megszületésének eseményeit követve objektív látleletet is nyújt az egykori szocializmusról, az akkori társadalom egészét átható hazugságokról és intrikákról, a hatvanas-hetvenes évek Magyarországáról.

Béres Józsefet Gáspár Tibor Jászai Mari-díjas színész alakítja, aki szerint a történet azért is aktuális, mert a kreatív elméknek vagy más utakat járóknak mindig is meg kell küzdeniük a hatalommal, a hivatallal vagy adott esetben a családdal. „Mindig harcolni kell az igazunkért, és így tette ezt Béres József is” – mondta a színész. 

Gáspár Tibor mellett a sorozat főbb szerepeiben látható Huszárik Kata, Für Anikó, Lukács Sándor, Seress Zoltán, Trokán Péter, Hatházi András, Székely B. Miklós, Bede-Fazekas Szabolcs és Trill Zsolt. A sorozat producere Kabay Barna – írták a tájékoztatóban. 

A sorozat részei adás után visszanézhetők a mediaklikk.hu/cseppbenazelet oldalon.

(Borítókép: Béres Józsefet Gáspár Tibor Jászai Mari-díjas színész alakítja. Fotó forrása: mediaklikk.hu)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Európai Filmdíjak – A kedvenc a ...
Acapulco, a kövek városa
Iskola a tengeren túl

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ